Epic Games zažalovalo Google a Apple kvůli odstranění hry Fortnite
i Zdroj: Spite.cz
Fortnite Novinka Epic Games zažalovalo Google a Apple kvůli odstranění hry Fortnite

Epic Games zažalovalo Google a Apple kvůli odstranění hry Fortnite

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

14. 8. 2020 09:51

Epic Games podalo žalobu na společnosti Apple a Google, které Fortnite odstranily z obchodů.

Reklama

Fortnite je prakticky od vydání zlatým dolem pro Epic Games. Vede se mu dobře mimo PC a konzolích také na mobilních zařízení, kde je dostupné ve verzích Android a iOS. Obě mobilní verze již ale nejsou dostupné, proč? Společnost Apple a o pár hodin později také Google odstranily Fortnite z nabídky a to se Epicu hodně nelíbí. Není divu, společnost tím přichází o velké peníze. 

Applu s Googlem se nelíbí nová praktika Epic Games. Pokud si hráči chtěli zakoupit do hry nové skiny a další, za tzv. V-bucks, šla jistá provize skrze Android i iOS, mluví se až o 30 %. Jenže nová nabídka ve hře hráče láká na výhodnější nabídku, ta už ale ignoruje systém platby skrze Google a Apple, ale jde přímo přes Epic Games. A to se ani jednomu z poskytovatelů operačních systémů nelíbí. A to byl důvod, proč bylo Fortnite staženo.

Epic Games zareagovalo bleskurychle a obě společnosti žaluje. Otázkou je, má vůbec šanci na úspěch? Měly Google a Apple opravdu důvod stahnout hru z nabídky? Hráči v tom mají jasno, v různých diskuzích po celém světě si hráči stěžují překvapivě na Epic Games. Ten se prý " z peněz už zbláznil a hledá způsob, jak za každou cenu vydělat ". To je samozřejmě pochopitelné, nicméně i Google a Apple z těchto velkých transakcí chtějí něco pro sebe.

Celou kauzu budeme sledovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama