Hráči kritizují PC port The Last of Us Part 1
i Zdroj: Naughty Dog
Novinka Hráči kritizují PC port The Last of Us Part 1

Hráči kritizují PC port The Last of Us Part 1

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

29. 3. 2023 16:08

Remake hry The Last of Us konečně dorazil na PC, jenže hráči mají velké problémy a kolikrát hru nemohou ani spustit. Naughty Dog radí, co dělat.

Reklama

Jestli můžeme vyjmenovat TOP 3 původně konzolové hry, které si vždy přála PC komunita, tak mezi nimi rozhodně bude  The Last of Us. To původně vyšlo v roce 2013 a ihned bylo jasné, že půjde o jednu z nejlepších her všech dob, recenze kladně hodnotily absolutně vše. Nicméně PC a Xbox komunitě bylo víceméně jasné, že si takový klenot PlayStation nechá pro sebe.

Jenže červen 2022 PC hráče velmi mile šokoval, PlayStation oznámil PC port, který vyjde brzy po vydání na konzole PlayStation 5. Nakonec to nebylo tak brzy, jak se původně plánovalo, remake byl odložen na konec března 2023 s vyjádřením, že "The Last of Us musí být dokonalé na všech platformách". Tím samozřejmě studio myslelo hlavně technický stav. 

My samozřejmě s ohledem na minulé porty původně exkluzivních PlayStation her věřili, že dojde na další parádní launch. Když si vzpomeneme na Days Gone nebo Uncharted, neměli jsme absolutně žádné technické problémy a optimalizace byla i v případě slabších sestav v pořádku. Bohužel to samé zdaleka neplatí pro The Last of Us Part 1. Hráči si od dne vydání stěžují na naprosto odfláklou optimalizaci a velké zatížení hry na RAM, a je úplně jedno, kolik RAM v PC máte. Někteří hráči hlásí automatické restartování PC bez jakéhokoliv příkazu, jiní padání hry do Windowsu. 

Opravdu velkým problém PC verze je otravné stahování a instalace shaderů. To může trvat desítky minut, například "Dysen" v recenzích na Steamu tvrdí, že i s grafickou kartou RTX 3080 čekal dlouhých 20 minut, než se mohl pustit do hraní. Celkově by si hráči měli na shadery dát pozor a nepřeskakovat je, hra se může během hraní extrémně zasekávat. "Juraj.olexa" pak tvrdí, že mu hra po 9 hodinách hraní spadla asi 100x. Dalších spousty lidí si pak opakovaně stěžují na "katastrofickou optimalizaci ", objevil se i komentář " zlatá původní optimalizace Cyberpunk 2077". 

The Last of Us Part 1 má na Steamu aktuálně uživatelské hodnocení " Spíše záporné ". Nyní bude pravděpodobně dobré počkat, až tvůrčí celek vydá aktualizace, které hlášené problémy vyřeší. K problémům už se Naughty Dog vyjádřilo a omluvilo se. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama