Microsoft se chlubí finančním výsledky, Xbox si nevedl příliš dobře a ztratil desítky procent
i Zdroj: Microsoft Xbox
Článek Microsoft se chlubí finančním výsledky, Xbox si nevedl příliš dobře a ztratil desítky procent

Microsoft se chlubí finančním výsledky, Xbox si nevedl příliš dobře a ztratil desítky procent

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 4. 2023 09:30

Společnost Microsoft se pochlubila finančními výsledky, celkově se dařilo, co ale ztrácí je prodej konzolí Xbox Series X/S. Dle oficiální zprávy jde až o 30% pokles tržeb.

Reklama

Společnost Microsoft zveřejnila finanční výsledky za uplynulý rok. Nás klasicky zajímá hlavní herní divize Xbox. Jak se dařilo? Konzole, předplatné i prodej her celkově utržil slušných 3,6 miliardy dolarů, což Microsoft považuje za úspěch a druhý nejlepší výsledek v historii. Pojďme se ale podívat na jednotlivé sekce detailněji.

Xbox Game Pass

Game Pass je rok co rok populárnější. Kolik jej předplácí uživatelů nevíme, nicméně za uplynulé 3 měsíce zde Microsoft dokázal vydělat 1 miliardu dolarů a získat další 3 % předplatitelů. Zde v průběhu roku očekáváme další nárůst, do Game Passu zavítá Redfall i Starfield, dvě velmi očekávané novinky letošního roku.

Prodej konzolí Xbox klesl o 30 %

Teď už víme, proč Microsoft vyjadřuje nespokojenost ohledně prodeje svých konzolí. Prodej klesl o 30 %! Může to však mít na svědomí nedostatek vyrobených zařízení. Velkou roli zde ale jednoznačně hraje velmi malá nabídka exkluzivních her. Jak jsme již zmiňovali v sobotu, vydat dvě velké hry za necelé dva roky, to je sakra málo. Každopádně už brzy vyjde Redfall, a ve druhé polovině roku Starfield, právě tyto novinky by mohly zaručit vyšší prodej konzolí a více předplatitelů Game Passu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama