Připravuje se několik českých překladů hry Star Wars Jedi: Survivor
i Zdroj: Electronic Arts
Češtiny do her Star Wars Jedi: Survivor Novinka Připravuje se několik českých překladů hry Star Wars Jedi: Survivor

Připravuje se několik českých překladů hry Star Wars Jedi: Survivor

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

28. 4. 2023 09:03

Už dnes vychází RPG Star Wars Jedi: Survivor od Respawn studia, bohužel dle očekávání nenabídne oficiální českou nebo slovenskou lokalizaci. Opět se o ni ale postarají překladatelské, fanouškovské týmy, ano, bude jich více. Koho si vyberete?

Reklama

Dnes vyšlo dlouho očekávané pokračování Star Wars Jedi od Respawnu a v recenzích si odnáší jedno parádní hodnocení za druhým. Aktuálně můžeme například na Metacritic vidět 8.6 / 10, zdá se, že hra půjde v duchu jedničky z roku 2019 která byla téměř dokonalá. 

Českým a slovenským hráčům, ale přeci jen něco chybí - lokalizace! Bohužel ani druhý díl ji nedostal, ačkoliv by si ji opravdu zasloužil. Naštěstí jsou mezi námi stále aktivní překladatelé a ti se o češtinu minimálně pro PC verzi pokusí. A bude jich hned několik.

Svou češtinu oznámil Pařanský ráj, který klasicky využije umělé inteligence, a následné osobní korekce textů. První verze bude dostupná ke stažení již od 29. dubna. V následujících dnech hráči mohou očekávat další vylepšené verze.

Rozhovor s Rudou z Pařanského ráje, který stojí za strojovými češtinami
i Zdroj: Se svolením Rudolfa Pokorného

Rozhovor s Rudou z Pařanského ráje, který stojí za strojovými češtinami

Vyzpovídali jsme Rudu, streamera, který se roky věnuje vysílání her na YouTube, v poslední době jej lidé znají ale také jako…

31. 3. 2023 13:45

Svůj překlad oznámil také tým překladatelů FarFlame.cz. I ten využije umělou inteligenci pro nějaký ten základní překlad, k dispozici by však mohl být už dnes. Ta samozřejmě může obsahovat chyby a narazit můžeme na nepřeložené texty, i zde očekáváme nějakou později vylepšenou, opravenou verzi. Kromě této “základní” nedokonalé češtiny, připravují i jednu profesionální, ta si samozřejmě bude vyžadovat svůj čas. Vývoj může trvat několik měsíců, dle oficiálního vyjádření odhadujeme zhruba půlroku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama