Speciál: Zrušené hry - Project Titan
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Speciál: Zrušené hry - Project Titan

Speciál: Zrušené hry - Project Titan

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 4. 2020 14:50

Project Titan byl nadějný nástupce giganta World of Warcraft.

Reklama
Název hry: Project Titan                                   
Vývojář: Blizzard
Vydavatel: Blizzard
Rok zrušení: 2013

Americká společnost Blizzard Entertainment v roce 2011 oficiálně oznámila, že pracuje na next-gen hře s pracovním názvem Project Titan. Ještě v polovině téže roku se začaly objevovat první úniky informací, jako třeba, že půjde o velkého nástupce legendárního World of Warcraft. Blizzard na svých stránkách hledal spousty vývojářů pro multiplayerový AAA titul. Nakonec se ukázalo, že Project Titan bude masivně multiplayerová záležitost.

To ještě ale nikdo netušil, že Blizzard na hře pracuje dlouhých skoro 5 let, tedy od roku 2007. Právě v tu dobu Blizzard poprvé hledal nové zaměstnance pro MMO, informace o hře ale byly přísně tajné.

Dlouho se o hře nemluvilo, každopádně v roce 2012 bylo v rozhovoru pro zahraniční magazín prozrazeno, že Project Titan je již hratelný a je minimálně v polovině vývoje. Bohužel, o rok později se objevila zpráva, že vývoj hry byl restartován a datum vydání posunut na neznámo. Spousty vývojářů se přesunulo k jiným projektům a opravdový průser byl na světě. Blizzard však ujišťoval, že takový proces je v pořádku a praktikovali jej i u jiných her. Ještě v průběhu roku 2013 hra zmizela z oficiálních stránek Blizzardu a bylo jasno, vývoj byl pravděpodobně ukončen.

To se veřejnosti oznámilo v roce 2014. Michael Morhaime v zárí 2014 v rozhovoru pro server Polygon prozradil, že Project Titan byl definitivně ukončen. Vývoj hry stál dle propočtů analytiků asi 50 milionů dolarů. 

Celá práce však nepřišla vnivedž. Tvůrčí celek hru pomalu rozebral a zkoušel z ni vytvořit menší projekty. Jak se ještě v roce 2014 ukázalo, spousty toho sebrala multiplayerová MOBA hra Overwatch, která se podle oficiálního vyjádření inspirovala třeba u akční hry Team Fortress 2. Tím se potvrdily i uniklé informace z minulých let o tom, že Project Titan měl nabídnout spousty hratelných postav se specifickými možnostmi, útoky a schopnostmi. Vše se mělo odehrávat v obřím sci-fi světě daleko v budoucnosti.

"Nedokázali jsme kontrolovat rozsah hry. Byla obrovská, jako, když vyvíjíte dvě AAA hry a chcete je spojit v jednu - to prostě nešlo."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama