Take-Two žaluje studio Hazelight kvůli názvu hry It Takes Two
i Zdroj: Spite.cz
A Way Out Novinka Take-Two žaluje studio Hazelight kvůli názvu hry It Takes Two

Take-Two žaluje studio Hazelight kvůli názvu hry It Takes Two

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

4. 12. 2021 19:56

Vydavatelství Take-Two má problém s názvem hry It Takes Two od studia Hazelight a chce se soudit. Co na to experti?

Reklama

Že už se dlouho nic pořádného ohledně soudních sporů v herním průmyslu neděje? Ale děje, většinou jde o maličkosti, nicméně tentokrát jde o giganta na herním poli, vydavatelství Take-Two, které vlastní velká studia Rockstar Games a 2K Games a maličky švédský tým Hazelight, tvůrce parádní hry A Way Out a It Takes Two. A právě druhá zmíněná hra z letošního roku nedá společnosti Take-Two spát.

Podle dostupných informací si vydavatelství T2 došláplo na Hazelight kvůli možnému porušení práv, a to kvůli velmi podobnému názvu jejich hry s názvem vydavatelství. Jak hodlá Take-Two tento spor vyřešit? Údajně chce, aby se studio Hazelight vzdalo značky It Takes Two. Ani jedna ze společností se ke kauze nechce vyjádřit. Nicméně experti se nechaly slyšet, že tady Take-Two nevyhraje a to z důvodu, že jde o název hry a nikoliv společnosti.

Zahraniční server Eurogamer ale tvrdí, že u Take-Two nejde o ojedinělý případ, žalují prakticky každého, kdo použije ve jménu hry názvy Mafia, Rockstar, Civilization či Social Club.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama