Valve oznamuje Counter Strike 2
i Zdroj: Spite.cz
Counter Strike 2 Novinka Valve oznamuje Counter Strike 2

Valve oznamuje Counter Strike 2

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

22. 3. 2023 22:15

Valve oficiálně oznámilo Counter Strike 2. Podrobnosti a videa v článku.

Reklama

Společnost Valve dnes oficiálně představila Counter Strike 2, novou hru do jedné z nejslavnějších FPS sérií v historii. Půjde skutečně o novou hru, která však bude svou ekonomikou propojena s CS:GO, pravděpodobně hlavně kvůli vysokým cenám skinů apod.

 
Hra samozřejmě využije nového Source 2 Engine, který posune hratelnost a strategie během hraní na nový level. Nejen, že mapy budou detailnější a krásnější, velká změna se dotkne také “smoku”.  Tvůrci upravili jeho fyziku. Mezi další novinky patří mnohem lepší odezva mezi hráčem a serverem, více v detailech níže. Counter Strike 2 vyjde v létě letošního roku, bude free-to-play.

Smoke

Velkou změnou, kterou velmi vítáme, je nový smoke, konkrétně jeho fyzika. Kouř se díky nové technologii v Source 2 Engine tvoří dle konrétního místa, kde zrovna je. Záležet ale bude také na světle. Tou největší změnou však bude možnost "rozehnání kouře" a to střelbou skrze něj, díky tomu přes smoke bude vidět a hráči mají větší šanci vidět své nepřátele. Jak to vypadá v praxi můžete vidět ve videu níže.

Odezva každým "krokem"

Už před vydáním se objevily spekulace, že Counter Strike 2 nabídne až 128 tickratové servery, což by skutečně byl posun o level výše. Nakonec vše ale bude ještě lepší, než jsme mysleli. Díky nové architektuře budou servery zaznamenávat prakticky "každý krok", nikoliv "jednou za čas". Server bude detektovat každý výstřel, hozený granát nebo pohyb. Hráči tím získají mnohonásobně lepší odezvu a zvýší se tím přesnost v každém ohledu.

Mapy budou detailnější a krásnější

Poslední video se zaměřuje na změny na mapách. Zatím co u některých (těch nejslavnějších) dojde na menší změny či vylepšené nasvícení, odlesky a detaily, další projdou většími změnami. Například mapa Overpass je vytvořena od základu a naplno využije síly Source 2 Engine.

Valve dnes spustilo uzavřenou betaverzi, které se mohou zúčastnit jen vybraní hráči. Ty vybral systém Steamu dle hráčské aktivity. Pokud tedy nemáte "pozvánku" v Global Offensive, pak nezbývá než čekat. Tvůrci slíbili, že do vydání hry, které je naplánované na léto 2023, proběhne několik otevřenějších testů.

A v poslední řadě, ptáte se, co bude po vydání CS 2 se starým Global Offensive? Uprgade zkrátka změní CS:GO na CS 2, bát se však o své skiny a další nasbírané předměty nemusíte, vše Vám zůstane.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama