Vedení Microsoftu je prý velmi nespokojené s prodejem Xboxu
i Zdroj: Microsoft Xbox
Novinka Vedení Microsoftu je prý velmi nespokojené s prodejem Xboxu

Vedení Microsoftu je prý velmi nespokojené s prodejem Xboxu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

22. 4. 2023 17:30

Proslýchá se, že vedení společnosti Microsoft není spokojené s tím, jak si prodejně vedou konzole Xbox Series X/S. A není divu, prakticky za více než rok tu nemáme žádnou velkou hru od interních studií, tak proč by si vlastně lidé konzole Xbox kupovali?

Reklama

Konzole Xbox Series X/S znovu prodejně strádá vedle svého největšího konkurenta PlayStation 5. A vlastně ani není divu. Microsoft nikdy nemůže Sony porazit, když prakticky nevydává žádné velké first-party tituly, zatím co Sony to dělá. Konzole Xbox aktuální generace vyšly na konci roku 2020, stejně tak PlayStation 5. A proč, že si lidé vyberou jednu nebo druhou konzoli? No přeci kvůli nabízeným exkluzivitám. 

Zatím co Sony hráčům přinesl za poslední dva roky úžasné hry jako God of War: Ragnarok, The Last of Us Part 1, Gran Turismo 7, Horizon: Forbidden West nebo Demon's Souls Remake, Xbox absolutně nestíhá - navíc jsou další hry ještě pro letošek v plánu, jako například Marvel's Spider-Man 2.

A právě to, že je konkurence o několik kroků napřed, se údajně vedení společnosti Microsoft nelíbí. Xbox Game Studios totiž v uplynulých letech vydalo pouze Forza Horizon 5 a Halo Infinite. Po té několik menších her v podobě Grounded nebo Minecraft Legends, a to je bohužel málo! První velké hry by ale měly dorazit už brzy, očekáváme Redfall od Arkane, a ve druhé polovině roku Forza Motorsport ale především Starfield. Kde se aktuálně nacházejí Fable, State of Decay 3 nebo Perfect Dark bohužel nevíme.

A jaká je vaše očekávaná hra od Xbox Game Studios? Napište nám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama