Zisk v Activision Blizzard stoupl meziročně o 87 %, daří se všem značkám
i Zdroj: Blizzard
Novinka Zisk v Activision Blizzard stoupl meziročně o 87 %, daří se všem značkám

Zisk v Activision Blizzard stoupl meziročně o 87 %, daří se všem značkám

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

29. 4. 2023 09:03

Microsoft zkrátka ví, do čeho jít, zisk ve společnosti Activision Blizzard stoupl možná nečekaně vysoko, meziročně jde o 87% nárůst. Dle oficiální finanční zprávy se dařilo všem značkám Activisionu.

Reklama

Společnost Activision Blizzard zveřejnila své finanční výsledky, dařilo se všem divizím - Activision, Blizzard i King. Activision Blizzard neptaří mezi vydavatelství, kteří by hrnuli jednu videohru za druhou, přesto jde meziročně o 87% nárůst zisku. Dařilo se novému Call of Duty: Modern Warfare 2, Warzone 2, ale také Overwatch 2. 

Vydavatelství navíc očekává obrovský zájem o Diablo 4, které celému výsledku jen pomůže. Koncem roku pak vyjde další prémiové Call of Duty, mluví se o pokračování Modern Warfare 2, brzy očekáváme také Warzone Mobile. Velmi blízko bude také survival “Odyssey”, zbrusu nová IP, kterou Blizzard oznámil již před několika lety, v tu dobu se také mluvilo o vydání v roce 2023 až 2024.

A jak jsou na tom čísla?

Za úvodní tři měsíce letošního roku Activision Blizzard stoupl zisk o 87 %, celkově za minulý fiskální rok zisk činil 740 milionů dolarů. Nejvíce vyneslo Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch a Candy Crush. Co naopak klesá je počet aktivních hráčů, za poslední tři měsíce Blizzard ztratil přibližně 13 milionů hráčů, pod to se však podepsalo ukončení podpory her v Číně. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama