Tales of the Shire je nová hra ze světa Pána prstenů
i Zdroj: Wētā Workshop
Novinka Tales of the Shire je nová hra ze světa Pána prstenů

Tales of the Shire je nová hra ze světa Pána prstenů

David Vondráček

David Vondráček

3. 5. 2024 18:00

Vývojáři z Wētā Workshop pro nás chystají novou hru z oblíbeného světa Pána prstenů. Ve hře Tales of the Shire se budete snažit ve vesnici Bywater o největší slavnost, jakou kdy Kraj zažil.

Reklama

Na začátek je asi třeba říct, že nás tu žádné nebezpečí, akce nebo velké boje nečekají. V Tales of the Shire si vytvoříte svého vlastního hobita, se kterým se vydáte do místa zvané Bywater. To se snaží získat status vesnice a zasloužit si tak své místo v Hobitíně, to také bude náš úkol. Hraní bude zaměřené zejména na hobity a jejich každodenní starosti. Jako první si vytvoříme, vyzdobíme a upravíme svůj domov dle vlastní fantazie. Dále se budeme starat o svou zahrádku, chodit na ryby, sbírat bylinky nebo ovoce, abychom hezky naplnili naši spižírnu. 

S ostatními obyvateli Bywateru lze navazovat vztahy a nebo s nimi obchodovat. K sobě domů si pak můžete různé hobity zvát, nebo rovnou pořádat velké večeře. Pokud vás sbírání jídla a navazování vztahů postupně omrzí, lze se projít v okolí Bywateru, prozkoumávat a hledat ztracené poklady i tajemství kraje. Každý den mají být různé aktivity, které nám hraní hezky zpestří. Měnící se počasí pak bude měnit každodenní rutinu nejen u vás ale i u ostatních hobitů. 

Vývojáři také slibují setkání s "ikonickými postavami a známými hobitími rodinami", se kterými budete moci obchodovat za vylepšení dovedností, oblečení, domova a dalších věcí. Podle vydavatelství Private Division poskytla společnost Middle-earth Enterprises licenci na literární díla série Pán prstenů, čímž hernímu studiu Wētā Workshop poskytla nejširší tvůrčí licenci k interpretaci základního loru knih. 

"Vítej doma, Hobite! Žijte útulný život hobita v nádherně klidné krajině Kraje. Objevujte, zdobte a sdílejte tento idylický kout Středozemě. Připojte se k přátelským hobitům a známým tvářím čekajícím na váš příjezd ve hře Tales of the Shire: A The Lord of the Rings™. Tak se píše v popisku hry na Steamu. 

Tales of the Shire: A The Lord of The Rings™ Game dorazí ve druhé polovině letošního roku. Kromě PC se hra dočká svého vydání i na Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama