2K Games údajně chystá hru FIFA 2K25, oznámení je za rohem
i Zdroj: EA Sports
Novinka 2K Games údajně chystá hru FIFA 2K25, oznámení je za rohem

2K Games údajně chystá hru FIFA 2K25, oznámení je za rohem

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 5. 2024 14:00

FIFA se vrací, ale ne tak, jak byste čekali. V sérii, kterou dodnes připravovala společnost Electronic Arts, bude pokračovat vydavatelství 2K Games. Oznámení má být za rohem.

Reklama

Jak pravděpodobně všichni dobře víte, společnosti Electronic Arts a FIFA se neshodly na finančních podmínkách ohledně využívání značky “FIFA” do budoucna a tak se rozpadlo jedno z nejdéle fungujících partnerství vůbec. EA si tak ve spolupráci s interním studiem EA Sports zřídilo vlastní fotbalovou sérii a odstartovalo novou éru jménem EA Sports FC, dílem EA Sports FC 24

Mezinárodní federace fotbalových asociací (FIFA) se pokusila udržet chladnou hlavu a po rozpadnutí “přátelství” oznámila, že je již v kontaktu s několika předními výrobci her, kteří v sérii FIFA budou pokračovat. A nemělo by tentokrát jít o sázku na jednu sérii, ve výrobě toho má být více. 

Například insider s přezdívkou MohPlay Inc se nechal na sociální síti X slyšet, že nový díl série vzniká u společnosti 2K Games. Konkrétně dokonce podotkl, že oznámení hry FIFA 2K25 nemá být daleko a vyjde ještě v letošním roce. Oficiální oznámení by mohlo dorazit v rámci několika dnů, třeba na Summer Game Festu 2024, kde již víme, se 2K chystá oznámit velkou hru ze známé série (všichni tipovali MAFII, že by ale nakonec šlo o FIFU?) 

Nicméně krome FIFA 2K25 má vznikat ještě menší odbočka jménem LEGO 2K Goooal!. Informaci přinesl v únoru letošního roku známý leaker Kurakasis, který se často nemýlí. Podle něj bude hra oznámena a možná zároveň vydána už v průběhu června, kdy odstartuje dlouho očekávané mistrovství Evropy 2024.

FIFA si měla plácnout s 2K: výsledkem má být hra LEGO 2K Goooal!
i Zdroj: Lego Group

FIFA si měla plácnout s 2K: výsledkem má být hra LEGO 2K Goooal!

Skutečně FIFA chystá konkurenci pro EA Sports FC? Možná, ale ještě dříve by podle důvěryhodného zdroje měla vyjít hra LEGO…

13. 2. 2024 16:30
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama