Američtí kongresmani tvrdí, že Sony dělá všechno proto, aby se Xbox nedostal do Japonska
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Američtí kongresmani tvrdí, že Sony dělá všechno proto, aby se Xbox nedostal do Japonska

Američtí kongresmani tvrdí, že Sony dělá všechno proto, aby se Xbox nedostal do Japonska

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

28. 3. 2023 17:20

Několik členů amerického kongresu tvrdí, že Sony úmyslně a aktivně bojuje proti tomu, aby se konkurenční Xbox nedostal do Japonska.

Reklama

Skupina 11 amerických kongresmanů informovala prezidenta Bidena, že společnost Sony jedná protikonkurenčně a velmi agresivně bojuje proti tomu, aby se v Japonsku prodávaly konzole Xbox. Cílem zde samozřejmě má být absolutní vládá platformy PlayStation. 

Část skupiny pak kontaktovala velvyslankyni Katherinu Taiovou a ministryni obchodu Ginu Raimondovou, Sony má porušovat japonsko-americkou dohodu o digitálním obchodu. Smlouva měla za cíl, aby Sony i Microsoft měli volné ruce v prodeji svých konzolí a her. To se ale podle amerického kongresu neděje, Sony prý vyřizuje v Japonsku takové smlouvy, které prakticky zabraňují obchodovat s Xboxem.

Tato kauza ještě bude velmi zajímavá, vztahy mezi Microsoftem a Sony vyostřují a to především kvůli obchodu mezi Microsoftem a společností Activision Blizzard. Nicméně nutno podotknout, že v Japonsku vlastní konzoli Xbox, pouhé 2 % hráčů, zbytek se rozděluje na PC, PlayStation a Nintendo. 

Zdroj: Exputer.com
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama