Baldur's Gate 4 byl ve vývoji a dokonce již hratelný
i Zdroj: Larian Studios
Novinka Baldur's Gate 4 byl ve vývoji a dokonce již hratelný

Baldur's Gate 4 byl ve vývoji a dokonce již hratelný

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Baldur's Gate 4 bylo nějakou dobu ve vývoji a již dokonce hratelné. Šéf studia Larian oznámil, že vývoj byl zastaven a tvůrci se věnují novému projektu.

Reklama

Belgické Larian Studios zažilo obrovský a pro mnohé hráče velmi překvapivý úspěch. Mluvíme samozřejmě o vydání skvělé RPG hry Baldur's Gate 3 z roku 2023, která získala desítky různých ocenění, včetně zasloužené hry roku 2023. Už je to rok od vydání Baldur's Gate 3 a my stále nevíme, jaké jsou další plány Larianu.

Baldur's Gate 4 v plánech není, Larian Studios pracují na něčem novém
i Zdroj: Larian Studios

Baldur's Gate 4 v plánech není, Larian Studios pracují na něčem novém

Zakladatel Larian Studios, Swen Vincke, se zúčastnil konference GDC, kde se vyjádřil k potenciálnímu DLC pro Baldur's Gate 3…

Co však víme jistě, je, že Baldur's Gate 4 to rozhodně není. To několikrát potvrdil sám šéf studia, přičemž přiznal, že plány pro 4. díl existovaly a dokonce byl Baldur's Gate 4 již hratelný! Po zvážení se však vedení studia rozhodlo, že 4. díl nechtějí a nechtějí znovu opakovat stejný vývojový cyklus. Vývoj byl zrušen a studio se nyní věnuje novému projektu. O tom pravděpodobně uslyšíme až v průběhu několika let.

O sérii Baldur's Gate

Série Baldur's Gate odstartovala prvním dílem v roce 1998, o necelé dva roky později se hráči dočkali druhého dílu, o který se znovu postaralo studio BioWare (tvůrci Dragon Age či Mass Effect). Hned rok na to vyšlo DLC Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal. 

Poté uběhlo více než 20 dlouhých let, co se hráči dočkali dalšího, mimořádně úspěšného dílu. Na tom již nepracovalo BioWare, ale Larian Studios, tvůrci série Divinity: Original Sin.

Série Baldur's Gate je ceněna pro své bohaté příběhy, hluboké postavy, strategický boj a věrné zpracování pravidel Dungeons & Dragons.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama