Bethesda představila nový Doom s názvem Dark Ages
i Zdroj: id Software
Doom: TDA Novinka Bethesda představila nový Doom s názvem Dark Ages

Bethesda představila nový Doom s názvem Dark Ages

David Vondráček

David Vondráček

10. 6. 2024 09:00

Spekulace z posledních dnů se potvrdila. Bethesda během Microsoft konference ukázala trailer na hru Doom: Dark Ages. Ten přinese několik velkých novinek a mechanik.

Reklama

Jestli nějaká série drží studio Bethesda nad vodou a dělá jí dobré jméno, je to rozhodně id Software se svou sérií Doom. O novém díle se už nějakou dobu na internetu spekulovalo, až nyní se tyto „kachny" potvrdili. Doom: Dark Ages se má odehrávat mezi díly 64 a Doomem z roku 2016. Celá hra pak bude mít středověký nádech. Novinek ale bude víc.

Doom: Dark Ages ukázal hned několik nových zbraní. Ta nejzajímavější je asi „motorový štít". Ten slouží jako ochrana před nepřátelskou palbou, zároveň s ním můžeme krájet démony stejně snadno, jako projíždí nůž máslem. Dále budeme mít k dispozici hřebíkovačka, palcát nebo oblíbenou, dvouhlavňovou brokovnici, která se tak vrací i v tomto díle. Podle všeho to také vypadá, že kromě starých, známých démonů, se objeví i pár nových. 

Doom : Dark Ages pak mí být sice o něco pomalejší, než poslední Doom: Eternal ale na druhou stranu bude zase o něco velkolepější. Novinkou bude i ovládání velkých sentinelů, na které jsme se mohli v předešlých dílech jenom koukat. Osedláme si i vlastního draka. Aktuálně se navíc mluví jen o singleplayerovém zážitku. Je tedy dost pravděpodobné, že se nedočkáme žádné formy multiplayeru. Čemuž bychom se po velmi vlažném přijetí Battlemode režimu v DOOM Eternal nedivili.

„ JSTE SUPER ZBRANĚ VE STŘEDOVĚKÉ VÁLCE PROTI PEKLU" Myslím že tenhle popisek na Steamu říká vše :)

Dobrá zpráva je i rozhodně to, že Doom: Dark Ages nebude exkluzivní hrou. Kromě majitelů PC a Xboxu, se tak mohou těšit i ti, kteří vlastní Playstation. Za velké plus rozhodně považujeme i to, že první den vydání bude hra dostupná v Game Passu. Na nový díl Dooma si ale ještě nějakou dobu počkáme. Prozatím víme jenom to, že hra dorazí až v roce 2025.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama