Bude další Metro určené pro VR? Metro: Awakening údajně cílí na virtuální realitu
i Zdroj: 4A Games
Novinka Bude další Metro určené pro VR? Metro: Awakening údajně cílí na virtuální realitu

Bude další Metro určené pro VR? Metro: Awakening údajně cílí na virtuální realitu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

29. 1. 2024 13:00

Důvěryhodný zdroj přišel s informací, že již brzy dojde k oznámení hry Metro: Awakening. Nicméně nemá jít o klasické pokračování, ale o VR hříčku.

Reklama

Série Metro jednoznačně patří mezi ty oblíbenější hororové střílečky z pohledu první osoby. Venku jsou v současnosti tři velké díly a jeden “redux”, který zahrnuje remasterované Metro 2033 a Metro: Last Light. Série prozatím skončila dílem Metro: Exodus, který vyšel začátkem roku 2019, kdy v recenzích získal slušných 8.2 / 10. Bylo tak velmi pravděpodobné, že se v budoucnu dočkáme pokračování.

To by ale nemuselo vypadat tak, jak asi většina z nás očekává. Důvěryhodný leaker Kurakasis přišel na sociální síť X s informací, že se tvůrci chystají oznámit hru Metro: Awakening, přičemž nemá jít o klasickou first-person střílečku pro PC a konzole, ale VR hříčku. Kolik je na tom pravdy aktuálně nikdo nedokáže říct, nicméně Kurakasis několikrát dokázal, že má velmi dobré zdroje.

Nutno také podotknout, že mohou vznikat dvě Metro hry současně. Jedna ve studiu 4A Games, které přinese očekávané, plnohodnotné pokračování série. Druhá v externím studiu, která Metro vezme na VR.

Více bychom se měli dozvěděl v průběhu letoška, už v únoru minulého roku se tvrdilo, že nové Metro je hratelné od začátku do konce, daleko by tak nemělo mít ani od vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama