CD Projekt varuje PC hráče Cyberpunku, aby si před uvedením DLC Phantom Liberty zkontrolovali svoje chlazení počítače
i Zdroj: CD Project RED
Cyberpunk 2077 Novinka CD Projekt varuje PC hráče Cyberpunku, aby si před uvedením DLC Phantom Liberty zkontrolovali svoje chlazení počítače

CD Projekt varuje PC hráče Cyberpunku, aby si před uvedením DLC Phantom Liberty zkontrolovali svoje chlazení počítače

Richard Šimáček

Richard Šimáček

14. 9. 2023 00:24

Před vydáním rozšíření Phantom Liberty a aktualizace 2.0 pro hru Cyberpunk 2077 vývojáři varovaly hráče na PC, aby si dvakrát zkontrolovali, zda jejich počítače zvládnou optimálně rozjet tuto hru.

Reklama

Hlavní programátor Filip Pierściński se na X obrátil na hráče Cyberpunku na PC s prosbou, aby si zkontrolovali zejména systém chlazení svých PC. Jelikož po vydání tohoto updatu náročnost hry na hardware značně naroste.

“Využíváme vše, co máte k dispozici, takže se očekává vytížení procesoru na 90 % na 8 jaderech,” uvedl Pierściński. “Abyste ušetřili čas, spusťte si prosím Cinebench nebo podobný nástroj a zkontrolujte stabilitu svých systémů.”

Cinebench je bezplatná multiplatformní testovací sada, která vyhodnocuje hardwarové schopnosti počítače. Pierściński se zaměřil na chlazení PC kvůli obavám, že hráči mohou narazit na přehřívání hardwaru, což následně může mít za následek nízký výkon nebo dokonce pády. V červnu společnost CD Projekt aktualizovala systémové požadavky hry Cyberpunk na PC a zdůraznila, že nově bude SSD disk jako minimální požadavek. Vývojáři uvedli, že změny byly navrženy tak, aby byly aktuálnější (vzhledem k tomu, že rozšíření vychází téměř tři roky po vydání základní hry) a cílily na výstupní rozlišení 1080p nebo 4k. Rozšíření Phantom Liberty je sice placené DLC, ale vychází současně s významným patchem, který přepracovává základní hru, a proto znamená, že PC verze bude náročnější.

Update 2.0 a DLC Phantom Liberty vychází již 26. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama