Český Panzerkampf nabídne i battle-royale, hra vyjde v průběhu roku 2024
i Zdroj: CrazyTankers Studio
Panzerkampf Novinka Český Panzerkampf nabídne i battle-royale, hra vyjde v průběhu roku 2024

Český Panzerkampf nabídne i battle-royale, hra vyjde v průběhu roku 2024

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 1. 2024 16:00 1

Kontaktovali jsme studio CrazyTankers a poptali se za vás na několik zajímavých informací. Panzerkampf nabídne battle-royale režim a upraven bude i kritizovaný HP ukazatel.

Reklama

V Čechách zase jednou vzniká ambiciózní projekt, který by vás rozhodně neměl minout. Panzerkampf od studia CrazyTankers jsme si představovali před několika týdny a ohlasy fanoušků tankových her neskrývaly nadšení. Vzniká opravdová konkurence pro World of Tanks a War Thunder? Níže jsme pro vás připravili rozhovor, ve kterém tvůrci hry prozradili spousty zajímavostí


Jak dlouho je váš projekt ve vývoji? A kolik se na něm podílí lidí?

Panzerkampf připravujeme třetím rokem. Zásadní technologie pro hru, zejména na úrovni síťové vrstvy a herních serverů jsou však vyvíjeny v rámci našich ostatních her průběžně už 8 let.

Na hře pracuje tým zkušených vývojářů, který má za sebou několik technologicky velmi podobných produktů a tento je to pro nás srdcová záležitost. Jakkoliv se lišíme od korporátních struktur se stovkami lidí v mnoha subtýmech, my jsme velmi flexibilní skupina lidí a jsme zvyklí pružně a efektivně reagovat na změny v požadavcích a situacích, které naše práce obnáší.

Jaké máte zkušenosti s vývojem her? Máte za sebou nějaké již vydané hry?

MMO hry vyvíjíme už 10 let a náš klíčový produkt, Armored Aces, má na mobilní platformě do dnešního dne celkem asi 10 000 00 stažení, přičemž jen na Androidu jich registrujeme okolo 5 000 000.

Jaký engine a jeho verzi využíváte? A proč zrovna tento?

Panzerkampf je postaven na Unity3D enginu v technologii HDRP (High Definition Render Pipeline). V současné době je to nejmodernější a nejvyspělejší technologie, kterou lze pro PC a konzolový segment v daném enginu použít. Unity3D používáme proto, že v ní pracujeme celou dobu a víme přesně, jak tento engine a jeho potenciál pro danou platformu co nejlépe využít.

Naše články o Panzerkampf byly velmi úspěšné a hráči reagovali spíše kladně. Přesto většina tvrdila, že jde prakticky o totožnou hru s World of Tanks. Jak moc se bude vaše hra lišit?

Panzerkampf v plné verzi je poměrně hodně odlišná hra. Našim cílem je dát hráčům přehledné a intuitivní uživatelské rozhraní a především vynikající hratelnost. Kromě tanků z druhé světové hráči později v oddělené části hry dostanou možnost bojovat i v tancích z moderní éry.

Panzerkampf tak bude nakonec obsahovat dvě hry v jednom. Máme jiný, velmi přehledný systém progrese ve hře, odlišný způsob vylepšování posádky a vozidel a jejich modulů. Do hry uvedeme vlastní systém klanů a klanových válek. 

Máme odlišnou monetizační strukturu a celou řadu dalších komponentů hry. Po vydání plné hry budou do hry uváděny nové herní módy (Team Flag Conquest, zvažujeme Death Match (re-spawns), Battle Royale a další, kterými aktuální hry nedisponují). Experimentální "pohádková" vizualizace prostředí v demu je jen začátek. Vizuál hry bude postupně dotvořen na fotorealistické úrovni co se týče jak bojových map, tak i vozidel do hry uváděných.

Český Panzerkampf nabídne i battle-royale, hra vyjde v průběhu roku 2024
i Zdroj: CrazyTankers Studio

Reagujícím lidem na sociálních sítích se příliš nezamlouval ukazatel HP, hodláte jej zachovat nebo nějak upravovat?

Tento trend v reakcích hráčů vnímáme. Už teď máme připravených několik vylepšení v tomto smyslu, která jsme uvedli už v našich exitujících hrách a hráčská odezva na ně je pozitivní. Například v bitvách pro zkušenější hráče na vyšších úrovních (my je označujeme jako "Liga bitev veteránů") OTM (označení nad cílovým tankem) úplně vypínáme a hráče to velmi baví.

Demoverze Panzerkampf je nějakou dobu volně ke stažení. Aktualizujete ji nebo je stále v jedné a té samé zkušební verzi?

Demo hry postupně aktualizujeme s tím, jak opravujeme chyby známé a ty, které hlásí hráči. Demo bude aktivní do vydání hry, aby si ho mohl vyzkoušet každý, kdo má zájem. Nový obsah (tanky, mapy atd.) však bude uveden až ve startovací verzi plné hry.

Vaše spuštěná kampaň na Startovači má obrovský úspěch, hráči evidentně o další hru s tanky stojí. Čekali jste takovou podporu? 

Z vlastní zkušenosti víme, že existuje a stále roste komunita aktuálních hráčů a ex-hráčů aktuálních her, kteří by uvítali vhodnou novou tankovou hru, kterou by chtěli hrát. Úspěch kampaně na startovači a ohlasy lidí z dalších médií jednoznačně potvrzují, že Panzerkampf jde správným směrem. A to je pro hráče a pro nás velmi dobrá zpráva!

Komunita WoT a War Thunder je obrovská, jak chcete hráče přesvědčit, aby přešli k vám? Co přesně má být tím hlavním lákadlem?

Hlavním úkolem hry je umožnit hráčům si vybrat, které budou chtít hrát. Jsme tady pro ty, kteří stejně jako my chtějí hrát tanky, ale ne jenom ve hrách, které jsou aktuálně k dispozici. V naší hře nemixujeme všechny tanky a týmy na jednu hromadu, Panzerkampf neobsahuje otravné třídy tanků, P2W (zaplatíš=vyhraješ) tanky a nastavení, nebo nespravedlivé řazení tanků do bitev. Naše tanky jsou historicky přesné včetně svých parametrů (pancíř, rychlost, výkony kanónů apod.).

A především - ve hře je pro nás absolutní prioritou hratelnost a herní komfort hráčů. Už teď v naší rodící se komunitě hráčů na Discord serveru hry pozorně sledujeme požadavky hráčů, odpovídáme na jejich dotazy a několik požadavků na zohlednění pro vývoj hry jsme už zapsali na náš interní seznam.

Český Panzerkampf nabídne i battle-royale, hra vyjde v průběhu roku 2024
i Zdroj: CrazyTankers Studio

Co například vašim konkurentům chybí, je například battle-royale režim. Nechystáte se něco v tomto smyslu přinést?

Battle Royale režim je interně připravován už nějakou dobu a s jeho uvedením se v rámci dalšího vývoje hry počítá.

Vaši budoucí “konkurenti” World of Tanks nebo War Thunder využívají bezplatného modelu (free-to-play). Chcete jít stejnou cestou nebo si hráči za Panzerkampf zaplatí?

Panzerkampf chceme udržet v dosahu co největšího počtu různě situovaných hráčů, proto je použit Free 2 Play model. Hru si každý bude moci zahrát zdarma. Pro zájemce je k dispozici herní obchod, kde je možné nakoupit množství položek pro zpříjemnění postupu a přizpůsobení vzhledu vozidel ve hře.

Vaše oficiální stránky jsou v současnosti doslova prázdné, kdy se dočkáme jejich plnohodnotného odhalení?

Hráče zajímá především hra a na tu se teď 100% koncentrujeme. Naše webové stránky doplníme adekvátním způsobem o nutné informace v rámci uvedení startovací verze plné hry. Aktivní komunikace s vývojáři a ostatními hráči už probíhá na Discord serveru hry, kam tímto všechny srdečně zveme.

Dnes jsou “populární” battle-passy a nejrůznější sezóny s odměnami a výzvami. Mohou to hráči očekávat i v případě Panzerkampf?

Podobné promotion akce jsou pro hru našeho stylu nezbytné a potvrzujeme, že se v naší hře budou pravidelně objevovat.

Český Panzerkampf nabídne i battle-royale, hra vyjde v průběhu roku 2024
i Zdroj: CrazyTankers Studio

Uvádíte, že Panzerkampf vyjde i na konzole. Zatím jste neupřesnili na jaké, stejně se musíme zeptat. Je v plánu i starší generace PlayStation 4 a Xbox One? Popř. Switch? 

Panzerkampf vyjde nejprve na PC. K následující multi-platformizaci nám Unity3D poskytuje bohaté možnosti, včetně PS4 a Xbox One.

O Panzerkampf víme spousty, otázkou však je datum vydání. Stihnete rok 2024? Popřípadě, chystáte uvedení v early access?

Startovací verze plné hry je k vydání plánována na léto tohoto roku

My označujeme provoz hry během prvních pár měsíců jako provoz plné hry v režimu Beta, kdy chceme dokončit stabilizační fázi. Tato verze bude obsahovat úplný startovací obsah. Jsme zvyklí na přibližně měsíční takt průběžných aktualizací, které budou přinášet nový obsah a také samozřejmě opravy chyb.


Vzkaz pro čtenáře

Přátelé tankisti, nejprve vám všem chceme popřát pevné zdraví a mnoho úspěchů v roce 2024! Tento rok vyjde Panzerkampf a vy si hru můžete vyzkoušet v demu, které je k dispozici na našich webovkách Panzerkampf.net, nebo v naší kampani na Startovači, kde je stále možné vývoj hry podpořit finančně. Pokud se vám projekt líbí, zapište svůj email do zadávacího okna v demu, které se zobrazí po odehrání první bitvy a my vám na něj pošleme pozvánku do plné hry, až bude vydána. Mezitím můžete přijít mezi nás na náš komunitní server Discord a o hře diskutovat jak s ostatními hráči, tak i vývojáři hry. Přejeme vám pevnou mušku a mnoho vítězství v bitvách a těšíme se, až si s vámi zahrajeme Panzerkampf v tankovém boji!


Děkujeme studiu CrazyTankers za několik skvělých odpovědí. My držíme palce, aby Panzerkampf došel do zdárného konce! Studio a jejich postup můžete sledovat na Discordu nebo Startovači. Brzy jistě více odhalí i oficiální stránky, ty vám aktuálně příliš neprozradí.

ANKETA: Dáte Panzerkampf šanci?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama