Chceme PC verzi Bloodborne, říkají tvůrci. Chtít ale musí i Sony
i Zdroj: FromSoftware
Bloodborne Novinka Chceme PC verzi Bloodborne, říkají tvůrci. Chtít ale musí i Sony

Chceme PC verzi Bloodborne, říkají tvůrci. Chtít ale musí i Sony

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

15. 6. 2024 13:00

Šéf talentovaného studia FromSoftware, Hidetaka Miyazaki, v rozhovoru přiznal, že celé studio, včetně něj samotného, by rádo vidělo Bloodborne na PC.

Reklama

V současné době hráči netrpělivě očekávají mnoho PC portů slavných značek. Mezi nimi můžeme zmínit například Red Dead Redemption Remastered nebo The Last of Us Part 2. Obě tyto hry mají nyní velmi nadějné vyhlídky, protože se o nich objevila zmínka v databázi Epic Games Storu.

Hráči však dlouho čekají ještě na jeden port – na vynikající titul Bloodborne, původně exkluzivní pro PlayStation. Tento kvalitní titul od talentovaného studia FromSoftware vyšel v roce 2015 a spekulace o jeho PC verzi jsou stále živé. Důvodem je i samotná Sony, která před lety naznačila, že některé exkluzivní hry uvede i na PC platformu, přičemž na banneru nechybělo ani Bloodborne.

Bloodborne

Proč stále ještě nevyšlo Bloodborne na PC, zatím některé i mnohem novější PlayStation tituly ano? Řešilo se to spoustu krát, nicméně podle insidera, který se ke všemu vyjádřil v roce 2022, za to může velmi složitý zdrojový kód hry, konkrétně řekl: 

From Software je zaneprázdněno podporou Elden Ring (a jistě i dalšími projekty) a port hry by byl časově náročný kvůli chaotickému zdrojovému kódu hry.

Každopádně, konečně se ke hře vyjádřilo i samotné FromSoftware. V rozhovoru pro PC Gamer uvedli, že jak tým, tak šéf studia Hidetaka Miyazaki chce PC port, vše ale záleží na společnosti Sony, která značku vlastní. Zdali se tedy někdy dočkáme této soul-soulovky, která by zajisté zasloužila i remaster/remake, je ve hvězdách, nicméně je dobré vědět, že FromSoftware není proti. 

Popis hry:

Hráči se ujímají role lovce ve zchátralém gotickém městě Yharnam, kde bojují proti různým monstrům a temným bytostem. Hra je známá svou vysokou obtížností, rychlým tempem soubojů a temnou atmosférou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama