Další smutná zpráva ze světa videoher. Po 33 letech končí magazín Game Informer
i Zdroj: Game Informer
Novinka Další smutná zpráva ze světa videoher. Po 33 letech končí magazín Game Informer

Další smutná zpráva ze světa videoher. Po 33 letech končí magazín Game Informer

David Vondráček

David Vondráček

Americká společnost GameStop ukončila vydávání magazínu Game Informer, který byl s námi více než 30 let. Osudným se pro časopis stala moderní doba a masivní rozšíření internetu.

Reklama

Na jednu stranu se takový konec dá jednoduše pochopit. V dnešní době totiž většině vydavatelů klesá odběr, protože drtivou většinu informací z časopisů si už dnes můžete v pohodě najít na internetu. Přesto konec Game Informeru mnohé překvapil. Herní scénu pomáhal formovat dlouhých 33 let a byl jednou z nejrespektovanějších značek na scéně.

Jak už to tak bývá, zaměstnanci Game Informeru se o konci magazínu dozvěděli ze dne na den, uprostřed příprav dalšího čísla. Fanoušci pak dostali na internetu jen suché vyjádření, které pravděpodobně navíc vygenerovala AI. Skončil i Game Informer online. Stránka, která měla mnoho obsahu, ke kterému se už běžnou cestou nelze dostat. Najít obětního beránka, nebo spíš viníka, v tomto případě není tak těžké. Ředitel společnosti Gamestop Ryan Cohen se už dlouho plácá v červených číslech a nedokázal se přizpůsobit změnám trhu. Mnozí z lidí, kteří s Game Informerem v minulosti spojili svoji pracovní kariéru, si tak ve svých vyjádřeních neberou žádné servítky.

Game Infromer
i Zdroj: Game Informer
Game Infromer

celý herní průmysl prochází recesí a všude se ve velkém propouští a to se bohužel dotýká i navázaným médiím. Česká Republika může být zatím v klidu. U nás vychází časopisy Score, které je s námi už 30 let. Druhým časopisem je Level, který je s námi 29 let. Náklady na oba časopisy jsou pak v rozmezí 15-20 tisíc kusů měsíčně. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama