Dave Filoni byl u Lucasfilmu povýšen na kreativního ředitele
i Zdroj: Disney+/LucasArts
Filmy a seriály Novinka Dave Filoni byl u Lucasfilmu povýšen na kreativního ředitele

Dave Filoni byl u Lucasfilmu povýšen na kreativního ředitele

Richard Šimáček

Richard Šimáček

22. 11. 2023 10:00

Dave Filoni má nyní v rámci Star Wars ještě větší roli, byl povýšen na kreativního ředitele Lucasfilmu. Díky tomu máme jistotu, že budoucí projekty jsou v dobrých rukou.

Reklama

Novinku oznámil v úterý časopis Vanity Fair a prozradil, že Dave Filoni se nyní bude mnohem více podílet na počátečním vývoji Star Wars projektů. Bude spolupracovat s prezidentkou Lucasfilmu Kathleen Kennedyovou a šéfkou vývoje Carrie Beckovou.

Jmenování je velkou událostí, i když ne zcela neočekávanou vzhledem k tomu, jak moc se Filoni a jeho příběhy zapojily do světa Star Wars, který se stále rozšiřuje. Úzce spolupracoval s Georgem Lucasem na animovaném seriálu Klonové války, spoluvytvářel Star Wars Rebels a měl by pokračovat v práci na hraném seriálu Star Wars společnosti Disney+.

V dubnu během Star Wars Celebration Kennedy s velkou slávou oznámil, že Filoni bude režírovat svůj vlastní hraný film Star Wars.

To je také poměrně dobrou předzvěstí pro ty, kteří doufají v druhou sérii Ahsoky. Filoni vytvořil seriál, který převzal několik jeho animovaných postav do hrané podoby, na začátku tohoto roku, ačkoli zatím nepadlo žádné slovo o tom, zda se dočkáme dalších dílů. V článku pro Vanity Fair se píše, že Filoni bude pokračovat ve vývoji svého filmu a také „zkoumat“ možnou druhou sezónu Ahsoky, když se ujme své nové role. Ačkoli se rozvrh Star Wars stále mění, dalším projektem by měl být hraný seriál Skeleton Crew někdy v roce 2024, na obzoru je také Acolyte a druhá sezóna Andora.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama