Drill Core je nový strategický simulátor, ve kterém si budeme hrát na horníky
i Zdroj: Hungry Couch
Novinka Drill Core je nový strategický simulátor, ve kterém si budeme hrát na horníky

Drill Core je nový strategický simulátor, ve kterém si budeme hrát na horníky

David Vondráček

David Vondráček

26. 5. 2024 13:00

Indie studio Hungry Couch chystají vydání svého akčního simulátoru Drill Core. V něm povedeme tým, který na různých planetách těží místní zdroje, bez ohledu na rizika.

Reklama

Hra Drill Core vzniká ve spolupráci s poměrně známým a populárním vydavatelem tinyBuild. Ve hře povedeme partu pracovníků, kteří těží zdroje přímo z jádra planet. Budeme zkoumat a vyvíjet nové technologie, které nám v tom pomohou. Jelikož se ale naše počínání nebude líbit obyvatelům planet, budou na nás každou noc podnikat útoky, aby nás zastavili. Budeme tak stavět i obranné věže, které nám pomohou útoky odrážet. V Drill Core tak půjde o kombinaci stavby, bojů a těžby.

Samotné řízení našich pracovníků pak bude nepřímé. Svůj postup do nitra planet proto musíme pečlivě naplánovat.  K dispozici budou různé zdroje, o kterých budeme rozhodovat. To bude důležité, protože každé špatné rozhodnutí může znamenat konec celé těžby. Například bude možnost upřednostnit efektivitu těžby ale v sázce budou životy našich horníků. Nebo se naopak zaměříme na obranu a bezpečí našich lidí, celková těžba na druhou stranu bude o něco pomalejší.

Každá mise Drill Core pak slibuje jedinečnost. S náhodnými příšerami, omezeními a technologiemi, které budou k dispozici. Na začátku každé mise bude potřeba pečlivě naplánovat svůj přístup a vybrat si pro práci ty správné pracovníky, budovy a věže. Každá úspěšná mise naštěstí přinese nové technologie a vylepšení. Bez toho se prakticky neobejdeme, protože každý další útok bude větší a silnější než ten před tím. 

Hele, nikdo neříkal, že tahle práce bude snadná!

 „Firemní chamtivost se v Drill Core setkává se strategickou planetární těžbou! Vrtejte se do nitra planet a zároveň řiďte pracovníky, zkoumejte nejmodernější technologie a posilujte se proti mimozemským útokům. Budete upřednostňovat efektivitu a riskovat bezpečnost svých pracovníků, nebo se zaměříte na obranu pro přežití?" Tak se píše v popisku na Steamu.

Datum vydání Drill Core bude teprve oznámeno. Na druhou stranu, pokud vás hra zaujala, můžete požádat o přístup a pomoci tak s její testováním. Závěrem snad jen dodat, že hra je v plánu prozatím pouze na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama