Editor postav v Dragon Age The Veilguard rozdělil fanoušky, neumožní nastavit velikost prsou
i Zdroj: BioWare
Novinka Editor postav v Dragon Age The Veilguard rozdělil fanoušky, neumožní nastavit velikost prsou

Editor postav v Dragon Age The Veilguard rozdělil fanoušky, neumožní nastavit velikost prsou

David Vondráček

David Vondráček

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Steam Steam

Dragon Age: The Veilguard je za rohem, už nyní ale vzbuzuje rozpaky. Nyní přibyl další. Údajně mimořádně propracovaný editor postav neumožňuje pořádně nastavit velikost prsou.

Reklama

Dragon Age: The Veilguard je jednou z nejočekávanějších her letošního roku, zatím však místo nadšení vzbuzuje spíše obavy a nejistotu. Pojďme ale hezky popořadě. První trailer na hru vypadal opravdu špatně a mnozí dokonce pochybovali, zda jde skutečně o očekávaný díl série Dragon Age. Komiksová stylizace totiž neodpovídala vážnému pojetí příběhu, které je pro sérii typické. Další skupina hráčů se pak obává, že hra bude příliš politicky zaměřená, protože režisérka hry, Corinne Buscheová, se na sociálních sítích označuje jako „queerosexual gendermancer“.

Naději vzbudily některé pozitivní ohlasy světových novinářů, kteří nešetřili chválou na Dragon Age: The Veilguard. Zde však přichází jedno velké ALE. Žádné z obav, které jsme zmínili, nebyly novináři vyvráceny – spíše naopak. Diskuzi vzbudil už samotný editor postav. Ten je mimořádně podrobný a umožňuje reprezentaci i dosud opomíjených menšin. Hráčova postava tak může mít například vzácnou kožní chorobu nebo hluboké jizvy. Na druhou stranu editor neumožňuje výrazně upravit velikost prsou. I při maximální nastavení hrudníku vypadají ňadra jako menší dvojky, což vede k úvahám, zda tvůrci věnovali více pozornosti tělesným odchylkám než běžnějším lidským proporcím.

Dragon Age The Veilguard
i Zdroj: BioWare
Dragon Age The Veilguard

Je možné, že jde o chybu, nebo o úmysl. Editor je jinak velmi propracovaný, aby si hráči mohli vytvořit postavu podle svých představ. Navíc by měl být dostupný jako samostatná aplikace ještě před vydáním hry, takže hráči nebudou muset po vydání ztrácet čas jeho nastavováním. Corinne Buscheová také prohlásila, že se poučili z velké chyby, kterou udělali v předchozím díle, Inquisition, kdy závěr příběhu přišel až s placeným DLC. Příběh Dragon Age: The Veilguard bude kompletní hned při vydání a žádné příběhové DLC už nebudou potřeba.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama