Epic Games vyhrál antimonopolní soud proti Google
i Zdroj: Epic Games
Novinka Epic Games vyhrál antimonopolní soud proti Google

Epic Games vyhrál antimonopolní soud proti Google

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

13. 12. 2023 11:00

"Dnešní verdikt je výhrou pro všechny vývojáře aplikací a spotřebitele po celém světě," oslavuje velké vítězství společnost Epic Games.

Reklama

Už v roce 2020 společnost Epic Games podala žalobu proti gigantovi Google, který dle nich měl využívat monopolu. Soudní tahanice následně probíhaly několik let. Epic Games konkrétně vadilo, že Google nedovoluje hráčům využívat in-game obchod, kterým by prakticky obešly poplatky na Google Play, v tu dobu se jednalo hlavně o Fortnite, které zmizelo jak z Google Play, tak AppStore.

Dnešní verdikt je výhrou pro všechny vývojáře aplikací a spotřebitele po celém světě. Dokazuje to, že praktiky Google v obchodech s aplikacemi jsou nezákonné a zneužívají svého monopolu k vybírání přemrštěných poplatků, potlačování konkurence a snižování inovací,

dočtete se v oficiálním vyjádření. Jak Epic Games zmiňuje v příspěvku na svém blogu, Google měl dlouhodobě uplácet vývojáře s tím, aby do svých her neimplementovali vlastní obchody. Co to znamená pro hráče? Prakticky nic nového, až na jednu maličkost, do obchodů s mobilním hrami by se brzy mohlo vrátit Fortnite. Výsledek soudního řízení pomůže především vývojářům her, kteří získají obrovská procenta z prodejů in-game předmětů, skinů atd. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama