Esportová komunita dostane vlastní olympijské (video)hry
i Zdroj: Spite.cz / Jakub Hergesell
Novinka Esportová komunita dostane vlastní olympijské (video)hry

Esportová komunita dostane vlastní olympijské (video)hry

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Tak se hráči konečně dočkali: videohry dostanou vlastní olympijské hry, kam se podívají nejlepší esportoví hráči na světě. Na jaké tituly se můžeme těšit?

Reklama

Už mnoho let se diskutuje o jedné zásadní věci: Herní průmysl se snaží dostat videoherní kategorii na olympijské hry. Nicméně, až dosud pro to nebylo příliš pochopení, protože se tvrdí, že nejde o sport. Přesto je esport stále populárnější a ročně v něm kolují desítky milionů dolarů.

Vše nakonec zařídila Saudská Arábie, která například v roce 2023 konala mistrovství světa ve videohrách a v posledních letech investovala desítky miliard dolarů do vývoje her. Arábie se netají tím, že se chce stát videoherní velmocí. Tamní princ Muhammad bin Salmán například oznámil, že se chystá koupit jedno z největších herních vydavatelství, nebyl však konkrétní. 

Saúdská Arábie se chce stát videoherním gigantem. Investovat bude 38 miliard dolarů
i Zdroj: BussinesInsider.com

Saúdská Arábie se chce stát videoherním gigantem. Investovat bude 38 miliard dolarů

Saúdská Arábie, to je zkrátka ropová velmoc, kde se denně točí stovky milionů dolarů. Zatím co většinu tamních princů zajímá…

Olympijské (video)hry

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) se domluvil se Saudskou Arábií na konání oficiálních olympijských (video)her od roku 2025, přičemž smlouva má být aktivní až do roku 2037. Co bude pak, je ve hvězdách, uvidíme však, jak velký zájem bude ze strany sponzorů. Každopádně vás asi nyní bude zajímat, v jakých hrách se bude soutěžit. 

Primárním cílem olympijské agendy je podporovat a propagovat rozvoj virtuálních sportů v celém olympijském hnutí. Proto jsme se v soutěžní sérii zaměřili na virtuální a simulované sportovní hry.

Dle oficiálního vyjádření se zdá, že se dočkáme především sportovních titulů jako EA Sports FC, NHL, NBA, tenisových, golfových nebo snad cyklistických her. Některé hráče možná zklame absence oblíbených titulů jako Counter Strike 2 - bohužel, tyto “násilné” hry oficiální olympijský výbor na hrách nikdy nechtěl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama