Fallout 5 by mohl vyjít podstatně dříve, navíc by jej nemusela dělat Bethesda
i Zdroj: Bethesda Game Studios
Novinka Fallout 5 by mohl vyjít podstatně dříve, navíc by jej nemusela dělat Bethesda

Fallout 5 by mohl vyjít podstatně dříve, navíc by jej nemusela dělat Bethesda

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

28. 4. 2024 08:00 4

Velmi důvěryhodný zdroj naznačil, že Microsoft Xbox usiluje o to, aby Fallout 5 vyšel podstatně dříve, než je v plánu. Řešení by však bylo jediné: nechat vývoj někomu jinému než Bethesdě.

Reklama
Reklama

Nejžhavější téma posledních dnů? Když pomineme hype kolem pokračování Kingdom Come: Deliverance 2, nejčastěji se mluví o obrovském aktuálním úspěchu značky Fallout. Za ten může především velmi kladně hodnocený televizní seriál Fallout, který v současné době můžete zhlédnout na platformě Amazon Prime Video. Díky seriálu se navíc hráči masivně začali vracet ke starším dílům, především do Fallout 4 a Fallout 76 - v obou případech padají hráčské rekordy. Velkou parádu pak měl udělat i next-gen update, který měl posunout Fallout 4 na všech platformách na nový level, o výsledku - který se bohužel očekával, jsme informovali zde.

Microsoft očekává minimálně 25 milionů prodaných kopií Fallout 5, prozradily nové dokumenty
i Zdroj: Bethesda Game Studios

Microsoft očekává minimálně 25 milionů prodaných kopií Fallout 5, prozradily nové dokumenty

S Fallout 5 se i nadále počítá, prozrazují další uniklé dokumenty Microsoftu. V těch vedení společnosti uvedlo, že očekávají…

21. 9. 2023 16:30

Bethesda potvrdila pokračování série s plánovaným Fallout 5, což je skvělá zpráva pro fanoušky. Bohužel, práce na něm začne až po dokončení RPG hry The Elder Scrolls 6, což je ještě několik let vzdálené. Odhadované datum vydání Fallout 5 je dokonce až v 30. letech 21. století. To je opravdu dlouhá doba, že? Teď tu ale máme jednu důležitou a zásadní informaci.

Fallout 5 by mohl přijít dřív

V nedávném podcastu, který přinesl důvěryhodný kanál Xbox Two, zaznělo něco, co rozhodně fanoušky očekávaného pokračování musí potěšit, tedy až na jeden detail. Jez Corden během podcastu prozradil, že Microsoft Xbox chce vydat Fallout 5 podstatně dříve, než v roce 2030. Vše se má aktuálně řešit a znovu, může za to úspěch seriálu Fallout, který by do několika let zaručil miliony prodaných kopií Fallout 5, navíc, když se chystá 2. řada seriálu, která by mohla přijít v roce 2026 a hype znovu podpořit.

Vzhledem k tomu, že hlavní vývojářský tým, Bethesda Game Studios, momentálně pracuje na několika projektech najednou, včetně Fallout 76, dokončování DLC pro Starfield a práce na The Elder Scrolls 6, je pochopitelné, že zvládnout ještě vývoj Fallout 5 by bylo nemožné. Změna vývojářského týmu by mohla být řešením, a existuje několik perspektivních studií pod Xbox Game Studios, která by mohla převzít tuto úlohu. 

Mezi nimi je i Obsidian Entertainment, které se prokázalo svou schopností vytvářet kvalitní RPG hry, jak ukázal úspěch titulů jako Fallout: New Vegas, The Outer Worlds a očekávaná hra Avowed. Proto by dát vývoj Fallout 5 do rukou týmu Obsidian Entertainment mohlo být dobrou volbou. Jak vše nakonec dopadne, je ve hvězdách, nicméně nám se náš tip ohledně Obsidianu líbí, a co vám?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama