Flappy Bird se vrací. K populární hře se ale její autor už nehlásí
i Zdroj: volně k užití / Dong Nguyen
Novinka Flappy Bird se vrací. K populární hře se ale její autor už nehlásí

Flappy Bird se vrací. K populární hře se ale její autor už nehlásí

David Vondráček

David Vondráček

Platformy Android Android Apple iPhone

Pamatujete si ještě na tuhle jednoduchou, ale obtížnou hru z roku 2014? Flappy Bird byl velmi populární, ale jednoho dne na přání autora zmizel z obchodů. Nyní se tato hra ale vrací.

Reklama

Pamatujete si ještě na Flappy Bird? Letos je to přesně deset let od doby, kdy mobilní hříčka Flappy Bird vzala svět útokem. Hra byla přitom velmi jednoduchá – jedním prstem jsme ovládali ptáčka, který musel překonávat překážky s pozadím podobným tomu ze Super Maria. Ihned se ale stala velmi populární. Flappy Bird překonal hranici 50 milionů stažení a přestože byl zdarma, denně vydělával více než milion korun.

Ještě ten rok však hra zmizela z nabídky mobilních her. Vývojář hry, Dong Nguyen, neunesl mediální tlak, a proto se rozhodl hru z obchodů stáhnout a od projektu se distancoval. Na motivy Flappy Bird pak vznikla řada různých kopií, dobrých i špatných, které však logicky už takový úspěch neslavily. Nyní se ale populární hra vrací. Dong Nguyen nechal propadnout licenci, kterou okamžitě převzali jiní.

Tady ale dobré zprávy víceméně končí. Vývojáři z týmu Flappy Bird Foundation připravují oficiální pokračování. To nabídne nové hrdiny, herní režimy a škálovatelnou obtížnost, bohužel však také zřejmě propojení s těžením kryptoměn a nepopulárními NFT tokeny. Dong Nguyen nicméně prohlásil, že s pokračováním nemá nic společného, nic neprodal a žádné kryptoměny nepodporuje. To je ale bohužel jediné, co v této věci může udělat – značka Flappy Bird mu už jednoduše nepatří.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama