Fortnite: Kde najít ty nejlepší zbraně a jak je efektivně upravit
i Zdroj: Epic Games
Fortnite Novinka Fortnite: Kde najít ty nejlepší zbraně a jak je efektivně upravit

Fortnite: Kde najít ty nejlepší zbraně a jak je efektivně upravit

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

30. 1. 2024 17:00

Poslední kapitola Fortnite je již nějakou dobu venku, přesto nás nyní napadlo připravit návod, jak správně si nastavit attachmenty pro tyto dvě zbraně. Výsledek stojí za to.

Reklama

Fortnite za svou historii do hry přinesl obrovský arsenál zbraní, a velmi často je tvůrci hry obměňují. Nicméně poslední kapitola nabídla něco, co jsme ve Fortnite ještě neviděli. Hráči si vůbec poprvé mohou měnit attachmenty na zbraních, čímž efektivně změní jejich chování. Něco podobného můžeme znát například z PUBG, kde si velmi jednoduše na zbraně nasadíte kompenzátory, tlumiče, víceranný zásobník, grip nebo několik druhů optik.

Ve Fortnite to ale funguje trošku jinak. Některé nalezené zbraně již mohou být něčím vybavené, ve většině případech jde ale o zelené (obyčejné) zbraně, které jsou vybaveny jedním attachmentem. My se dnes společně podíváme na TOP dvě zbraně a jejich vybavení, u kterých máte obrovskou šanci eliminovat své nepřátele velmi rychle a přesně.

Úpravy zbraní ve Fortnite

Upravovat zbraně můžeme jen na předem specifikovaných místech. Na mapě najdete několik pracovních stolů označených na mapě “ozubeným kolečkem”. Na těchto místech, která se ve většině případech skrývají v uzavřených sejfech (a na ostrovech), si můžeme změnit prakticky celou zbraň. Nicméně bude vás to stát pěkných pár, možná i stovek zlatých cihliček. Co všechno se dá změnit? A jak správně si nastavit tuto dvojici zbraní? 


Striker AR

Fortnite: Kde najít ty nejlepší zbraně a jak je efektivně upravit
i Zdroj: Epic Games

Oblíbená útočná puška, která sice nemá největší DMG ze všech dostupných AR, nicméně v souboji je nejspolehlivější. A pokud si nastavíte zbraň podle našeho návodu, pak očekávejte skutečného zabijáka. Tady je potřeba zmínit jedna věc, a to je výběr správné optiky. Co rozhodně v případě AR nikdy neberte, je scope 4x, ten se skutečně vyplatí pouze v případě sniperky. Osobně zde nejvíce preferuji buďto první, nebo druhou možnost.

  • Optika: Jak jsem již zmínil výše, určitě doporučujeme první dvě možnosti, já osobně preferuji první možnost, která je prakticky takovým tzn. “red dotem”. 
  • Zásobník: Rozhodně se vybavte možností “Drum Mag” - zásobník dostane podstatně více kulek, což se vždy hodí.
  • Grip: Některé zbraně dovolují až tři druhy, v případě Striker AR si ale rozhodně vyberte možnost “Vetical Foregrip”. Zbraň vám při plném full-outu nebude tolik skákat a trefíte více zásahů.
  • Hlaveň: I správné nastavení hlavně pro Striker AR může znamenat mnohem lepší chování zbraně. Určitě si nastavte kompenzátor “Muzzle Brake”.

Sniper

Fortnite: Kde najít ty nejlepší zbraně a jak je efektivně upravit
i Zdroj: Epic Games

Ve Fortnite aktuálně najdeme pouze jednu snipu, tu každopádně berte ať už jde o tu nejslabší (zelenou) nebo ne. Všechny verze snipy dávají 1shot/1kill v případě střely do hlavy. Samozřejmě pokud najdete zlatou, okamžitě zamiřte do sejfu nebo na místo, kde je pracovní stůl a upravte si ji dle našeho návodu níže.

  • Optika: Ačkoliv asi většina z vás používá to největší možné hledí (4x), my doporučujeme 2x. Ze snipy se rázem stane zabiják jak na krátkou, tak dlouhou vzdálenost. Navíc na dálku nemusíte tolik nadměřovat.
  • Zásobník: Podobně jako u výše uvedeného ARka, si i u této zbraně nastavte možnost rozšířeného zásobníku. Rozhodně se vám budou další dvě kulky navíc hodit. 
  • Grip: Teď opravdu asi nedůležitější a nejzásadnější nastavení celé snipy. na výběr budete mít mezi “Angled Foregrip” a “Vetical Foregrip”. V případě snipy určitě vyberte možnost Angled, čímž si zajistíte rychlejší zazoomování (ADS). 
  • Hlaveň: Hlaveň tu nehraje příliš velkou roli, pokud máte opravdu málo cihliček, neutrácejte. Jestliže ale snipu chcete mít skutečně dokonalou, pak vyberte možnost tlumiče. Druhá možnost kompenzátor tu nemá absolutně žádný smysl.

Nejlepší zbraně ve hře

Pokud byste však raději již vybavené zbraně se vším všudy, pak navštivte místa na mapě, kde se zobrazuje pět těchto medailonků. Každý z nich chrání boss, se kterým je potřeba chvíli bojovat, po zdárné eliminaci z každého z nich vypadne tento talisman a unikátní nejvzácnější zbraň, se kterým odemknete zmiňované sejfy. Nutno podotknout, že tyto zbraně nelze upravovat.

Fortnite: Kde najít ty nejlepší zbraně a jak je efektivně upravit
i Zdroj: Epic Games
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama