Google dostal nový Minecraft Easter egg na 15. výročí hry
i Zdroj: Mojang Studios
Minecraft Novinka Google dostal nový Minecraft Easter egg na 15. výročí hry

Google dostal nový Minecraft Easter egg na 15. výročí hry

Jakub Dohnanský

Jakub Dohnanský

17. 5. 2024 15:00

Minecraft je tu s námi už nějakou dobu. Přesněji už 15 let, kdy můžeme ničit, stavět, bojovat či vyrábět. Při této příležitosti dostal Google nový Easter egg.

Reklama

Další důkaz o tom, že už prostě stárneme můžeme vidět v datu vydání všemi známého Minecraftu. Dneska, 17. května, je to už dlouhých 15 let co vyšla úplně první verze pro veřejnost. Tím nemyslíme verzi 1.0.0, ale tzv. pre-classic verzi.

Tato verze vlastně neměla ještě žádné moby, itemy, nebo dokonce i ten crafting nebo celkovou generaci světa. Bloky, se kterými jste mohli stavět, byly pouze dva a hlavně se Minecraft vlastně ještě ani nejmenoval Minecraft, ale Cave Game. Byla to hodně jednoduchá hra, která měla vlastně jen ukázat koncept, co by mohla být v budoucnu.

Jak dneska vypadá, to už všichni víme. Ať už Minecraft máte rádi, nebo ne, jedna věc se upřít nedá. Za těch 15 let měla obrovský vliv na herní trh, trendy, modifikace nebo byla hlavně velkou inspirací pro spoustu dalších her.

Google dostal nový Minecraft Easter egg na 15. výročí hry
i Zdroj: Google

Dnes je tomu přesně 15 let a Mojang se rozhodl při této příležitosti spojit s Googlem a vytvořit Easter egg přímo na stránce Googlu. Pokud totiž zadáte “Minecraft” do vyhledávání, nabídne se Vám možnost začít těžit celou stránku. Odkaz po odkazu, fotku za fotkou.

Samozřejmě toto nejsou jediné Easter Eggy, které Google nabízí. Těch je už takové množství, že by se nám to tady těžko vypisovalo.

A co Vy? Zahrajete si ještě někdy Minecraft i dneska, nebo už jste zapomněli, že vůbec existuje?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama