GTA 4 nikdy nebylo krásnější, nová modifikace jej posouvá na úplně jiný level
i Zdroj: Rockstar Games
Grand Theft Auto 4 Novinka GTA 4 nikdy nebylo krásnější, nová modifikace jej posouvá na úplně jiný level

GTA 4 nikdy nebylo krásnější, nová modifikace jej posouvá na úplně jiný level

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 1. 2024 15:00

Modeři se opět předvedli. Patnáct let staré Grand Theft Auto 4 dostalo díky nástroji ReShade grafickou podobu, která tady nikdy předtím nebyla. Viděli jste někdy krásnější GTA 4?

Reklama

Grand Theft Auto 4 z roku 2008 dnes už patří mezi starší tituly, nicméně někteří hráči (včetně mě osobně) jej musíme umístit na první místo celé série GTA - tedy pokud budeme koukat podrobně na grafickou stránku a nejrůznější detaily, které zkrátka GTA 5 dodnes chybí. A díky fanouškům a móderům vypadá GTA 4 i po 15 letech velmi svěže a moderně. Už v minulých letech jsme se dočkali opravdu zajímavých módů, které grafickou stránku hry neustále vylepšovaly.

A tentokrát to není jinak. Skupina říkající si Digital Dreams pracuje na další realistické verzi, a ta GTA 4 posune na další, naprosto neuvěřitelný level. Je zatím samozřejmě spousty práce. Autoři mluví o využití nástroje ReShade, který dá hře realistické nasvícení, odrazy a 4K textury. 

Autoři modifikace se zaměřili na každý detail, nechybí pak ani nádherné východy a západy slunce, cyklus den / noc nebo změny počasí, i ty byly přepracovány. Všimnout si můžete i možná až “extrémního" odrazu v loužích, na tomto detailu by se mělo v rámci dalších updatů zapracovat. Reagující hráči video popsali vtipně jako “zrcadlový simulátor”. 

Nahradí nám tato modifikace údajně zrušený GTA 4 Remaster? Minimálně PC hráčům s výkonnější sestavou by mohl, navíc Rockstar Games by až do takhle razantních změn nešel - viz remastery v kolekci GTA: Trilogy. Modifikaci si v tuto chvíli nestáhneme, doufejme ale, že bude brzy k dispozici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama