Half-Life 1 je po omezenou dobu zdarma a dostal obrovský update
i Zdroj: Valve
Half-Life Novinka Half-Life 1 je po omezenou dobu zdarma a dostal obrovský update

Half-Life 1 je po omezenou dobu zdarma a dostal obrovský update

Richard Šimáček

Richard Šimáček

18. 11. 2023 08:00

První díl Half-Life oslaví své 25. výročí a v této příležitosti obdrží hra rozsáhlou aktualizaci, která ji přiblíží původní verzi z roku 1998. Součástí aktualizace je také plná podpora pro Steam Deck.

Reklama

V neděli oslaví Half-Life 25 let. A na oslavu tohoto milníku se společnost Valve vypravila se vší parádou, včetně toho, že Half-Life bude po omezenou dobu zdarma ve službě Steam a že vydá velkou výroční aktualizaci, která zahrnuje plnou podporu Steam Decku, aktualizované grafické nastavení, nové mapy pro režim více hráčů a další obsah.

V příspěvku na blogu společnost Valve vypustila rozsáhlou aktualizaci k 25. výročí hry Half-Life, přičemž "tuto výroční verzi hry Half-Life považuje za definitivní způsob", jak si tuto klasiku z konce 90. let vyzkoušet. Mezi nejdůležitější prvky nové aktualizace patří to, že hra Half-Life konečně získala ověření pro Steam Deck, aktualizace designu herního menu tak, aby se více podobalo tomu, které se nachází v originále z roku 1998, a škálování uživatelského rozhraní umožňující vyšší rozlišení.

Pokud Half-Life ještě nehrajete nebo nevlastníte, můžete si ho nyní pořídit zdarma. Hru si můžete přidat zdarma do své knihovny a zůstane vám navždy. Máte ale čas jen do 20. listopadu. Kromě velké aktualizace zveřejnila společnost Valve také dokument, v němž se původní vývojový tým dělí o své vzpomínky na vznik hry Half-Life.

Hra Half-Life vyšla 19. listopadu 1998 a rychle se stala jednou z nejvlivnějších her v žánru stříleček z pohledu první osoby i v celém herním průmyslu. Dala vzniknout sérii, která se skládá z pěti her, ale ovlivnila také tvorbu modů, které se nakonec staly samostatnými produkty, včetně hry Counter-Strike a neoficiálního remaku vydaného v roce 2020 s názvem Black Mesa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama