Helldivers 2 sklízí nečekaně obrovský úspěch
i Zdroj: Arrowhead Game Studios
Helldivers 2 Novinka Helldivers 2 sklízí nečekaně obrovský úspěch

Helldivers 2 sklízí nečekaně obrovský úspěch

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 2. 2024 18:30

Zatímco obrovské značky jako Suicide Squad mají jen pár stovek aktivních hráčů, Helldivers 2 jich mělo více než 500 tisíc souběžně hrajících. Arrowhead Game slaví velký úspěch.

Reklama

Helldivers 2, poslední vydaná hra od Sony PlayStation, si pomalu, ale jistě razí cestu na vrchol Steamu. Přičemž ještě před vydáním jsme o hře slyšeli jen velmi sporadicky, navíc nikdo nečekal, o jak parádní kousek půjde. 

Helldivers 2 vyšlo 8. února ve verzích PC a PlayStation 5, a v recenzích si odneslo parádních v průměru 8.2 / 10. Ano, známka velmi pěkná, určitě byl důvod slavit, nicméně teď je mnohonásobně větší. Helldivers 2 neustále kráčí v žebříčku nejhranějších her vzhůru a nyní je kousíček za dalším velkým hitem, Palworld

Helldivers 2 sklízí nečekaně obrovský úspěch
i Zdroj: Valve Corporation

V současnosti je na krásném 5. místě, před už je jen PUBG, Palworld, Dota 2 a Counter Strike 2, a to i přes velké problémy se servery, které se snaží studio Arrowhead Game neustále řešit. Helldivers 2 navíc pokořilo vlastní rekord rekord, a to více než 500 tisíc souběžně hrajících hráčů sečtených z obou dostupných platforem. 

Kde se takový úspěch vzal? A proč Suicide Squad oproti Helldivers 2 takto doslova propadlo? Jistě za to mohou dva důležité fakty: zábava a hratelnost, a samozřejmě cena samotné hry. Helldivers totiž například na Steamu koupíte za překvapivě nízkých 40 $, zatím co Kill the Justice League za 70 $.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama