Helldivers 2: Zprávy z fronty: Automatoni si zase naběhli
i Zdroj: Arrowhead Game Studios
Helldivers 2 Novinka Helldivers 2: Zprávy z fronty: Automatoni si zase naběhli

Helldivers 2: Zprávy z fronty: Automatoni si zase naběhli

Ladislav Klimeš

Ladislav Klimeš

18. 4. 2024 14:00

Dobrých zpráv z Helldivers 2 není nikdy dost. Překvapivý útok Automatonů z minulého týdne dal hráčům zabrat. Jejich druhá protiofenzíva už tolik ne.

Reklama
Reklama

Upozornění: Článek popisuje události ve hře Helldivers 2, tedy žádné reálné události.

Občané Superzemě!

Po bojích na Menkentské linii to vypadalo na chvilkový klid. Jak už to tak u Automatonů bývá, nestalo se tak. 

Automatoni otočili flotilu a zkusili zaútočit na malou kolonii Marfark. Naštěstí tento útok se obešel bez proražení linie a protivník utrpěl těžké ztráty. Flotila Automatonů byla zdecimována a její zbytky odtáhli s nepořízenou. Vše se seběhlo velice rychle. Od prvotní informace o útoku po bleskurychlou reakci Helldiverů, kteří nehleděli na únavu a zranění. Vyčerpaní Helldiveři neváhali a opět se utkali s tímto krvelačným nepřítelem.

Rychlá reakce a odvážná taktika opět slavily úspěch. Redakci se povedlo získat výpověď jednoho Helldivera, který se bojů účastnil. Tuto výpověď nám s laskavým dovolením předalo Ministerstvo Pravdy.

Helldivers 2 Lesath
i Zdroj: Arrowhead Game Studios
Helldivers 2 Lesath

Výpověď Helldivera:

Upřímně, myslel jsem si, že si po Menkentské Linii trochu odpočnu. Bohužel, sotva se za Automatony zaprášilo, přišla zpráva o jejich invazi na Marfark v sektoru Andromeda. Po bojích jsme byli unavení, ranění, nevyspalí, ale zůstalo nám v krvi dost adrenalinu, abychom to zvládli.

Musím se přiznat, ale Automatoni mi přišli zaskočení. Rozhodně nečekali tak rychlou a brutální reakci. Jejich invazní síly se teprve zabydlovali na povrchu a my už to do nich sypali vším možným. Letectvo, orbitální dělostřelectvo. Ničím jsme je nešetřili. 

Třecí plochy z Menkentu, který byl popravdě jeden velký chaos, se vůbec neopakovaly. Naopak, tohle byl druhý Lesath. Tím nemyslím jen to, že Marfark je další odporná zmrzlá koule. S pořádnými sněhovými bouřemi, nutno podotknout. Můj první výsadek měl za úkol vyřadit několik fabrikátorů a vypadalo to na hladkou akci. To platilo do výsadku. Seskok jsme totiž provedli doprostřed sněhové bouře. Ta se ukázala být horším protivníkem, než Automatoni. Viditelnost byla mizerná, maximálně deset metrů, ale náš nepřítel měl jednu velkou nevýhodu. I přes veškerý ten bordel ve vzduchu, byli vidět jejich oči a poziční světla.

Díky tomu se nám dařilo jejich hlídky překvapovat a likvidovat prakticky beze ztrát. O pár hodin později se sice vyčasilo, ale to už měli takové ztráty, že se začali pomalu pakovat. Ve finále to bylo rychlé a tvrdé. 

Helldivers 2: Zprávy z fronty: Udrželi jsme Menkentskou linii
i Zdroj: Arrowhead Game Studios

Helldivers 2: Zprávy z fronty: Udrželi jsme Menkentskou linii

Posledních pár dní bylo ve světě Helldivers opravdu hektických. Hrozivý nepřítel dával všem zabrat, ale hráčům se povedlo…

16. 4. 2024 20:00

Žádné zoufalé držení pozic se nekonalo. I když jsme měli primárně chránit osady a evakuovat civilisty, přešli jsme velmi rychle do pozemního protiútoku. Do konce bojů jsme neztratili iniciativu. Nemohu se zbavit dojmu, že se nám podařilo Automatony vyčerpat. 

Jejich návrat nás pořádně zaskočil a spousta oslav na různých kolonií se proměnila v krvavou lázeň.

Velmi rychle jsme se vzpamatovali a nyní jsme to my, kdo má navrch. Automatoni jsou vysílení a nepodařilo se jim získat nějakou větší výhru. Pokud to půjde takhle dál, opět je vyprovodíme s okovanou botou v zadnici.

A uděláme to tolikrát, kolikrát bude třeba. Podruhé nás jejich návrat nezaskočí.

Redakce děkuje Ministerstvu Pravdy za poskytnutí informací a Helldiverovi za ochotu poskytnout svůj pohled na věc. O dalším vývoji situace na frontě vás budeme informovat. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama