Helldivers 2: Zprávy z fronty: Dvojitá ofenzíva odražena
i Zdroj: Arrowhead Game Studios
Helldivers 2 Článek Helldivers 2: Zprávy z fronty: Dvojitá ofenzíva odražena

Helldivers 2: Zprávy z fronty: Dvojitá ofenzíva odražena

Ladislav Klimeš

Ladislav Klimeš

27. 4. 2024 14:00

Helldivers 2 pořád prožívá těžké dny, ale poslední ofenzíva obou nepřátelských frakcí naštěstí nedopadla katastrofálně; naopak, podařilo se ji úspěšně odrazit.

Reklama
Reklama

Upozornění: Článek popisuje události ve hře Helldivers 2, tedy žádné reálné události.

Občané Superzemě!

Tyto zprávy se píšou s lehkostí a radostí. Minulý týden odstartovala čistící operace na frontě s Terminidy. Tato vyhlazovací operace měla za cíl zabít 2 miliardy Terminidů a počítalo se s několika denní akcí. Naši hrdinní Helldiveři ale překvapili. Tento nelehký úkol splnily za 12 hodin, čímž překvapily jak obyčejné civilisty, tak nepřítele.

Bohužel, dá se říci, že touto akcí jsme vydráždili obě nepřátelské frakce. Automatoni i Terminidi zahájili masivní útok po celé délce fronty.

Helldiveři byli souhrou nepřátel z počátku poněkud zaskočeni, nicméně dnes je jasná jedna věc – ofenzívy na obou stranách fronty jsou odraženy. Pro jistotu to napíši ještě jednou: Obě nepřátelské frakce ve svých plánech neuspěly. Jak Automatoni, tak Terminidi nezískali žádné větší území a vyplýtvali velké množství sil. Dost zbytečně, nutno podotknout.

Teď je opět řada na nás, abychom převzali iniciativu. Následující operace se zaměřuje na planety Choohe a Penta. Helldiveři si dali za cíl obě planety osvobodit a zachránit při tom co nejvíce přeživších civilistů. Máme potvrzeno, že na těchto planetách se nachází velké množství civilistů, kteří se skrývají v podzemních krytech a čekají na záchranu.

Věřte v naše Helldivery, ať i tento nelehký úkol zvládnou. Na závěr jsme si připravili výpověď Helldivera, který se během ofenzívy účastnil bojů na obou frontách.

Helldivers 2: Zprávy z fronty: Dvojitá ofenzíva odražena
i Zdroj: Arrowhead Game Studios

Výpověď Helldivera:

Popravdě, já většinu ofenzívy zažil na Estanu a až na závěr se připojil k obraně Menkentu. Estanu byl opravdu humáč a jestli fronta s Automatony má Malevelon Creek, Terminidi mají Estanu. Obě tyto planety jsou prostě symbol. Estanu je symbol boje s brouky. Spousta Helldiverů na něm zařvala a ti parchanti to pořád nevzdávají.

Stačí chvíle nepozornosti a už se to na Estanu množí brouky. Osobně nechápu, co na tom zmrzlém šutru vidí. Bojoval jsem na něm celkem pětkrát a pokaždé to bylo těžké a vyčerpávající. Když se nám povedlo dostat pod kontrolu, okamžitě mě poslali na Menkent, který není o nic lepší. Jen tam krom šílený zimy je pro změnu vedro. A prach. Prach by mohl být hlavní vývozní artikl Menkentu. Je všude a čištění zbrojí po akci zabere hodiny. To nemluvím o motorech a podvozcích našich Pelicanů.

Upřímně, fakt doufám, že se na Menkent nebudu muset delší dobu vracet. Nyní přecházíme do ofenzívy my a upřímně věřím, že bude úspěšná. Taktně doufám, že nás Automatoni zase nějak nevypečou. Posledně jim to s falešnou porážkou vyšlo a já nepochybuju, že v budoucnu něco zkusí.


Redakce děkuje Ministerstvu Pravdy za poskytnutí informací a Helldiverovi za ochotu poskytnout svůj pohled na věc. O dalším vývoji situace na frontě vás budeme informovat. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama