Herní studio Bungie propustí 17 % svých zaměstnanců
i Zdroj: Bungie, Inc.
Novinka Herní studio Bungie propustí 17 % svých zaměstnanců

Herní studio Bungie propustí 17 % svých zaměstnanců

Richard Šimáček

Richard Šimáček

Herní studio Bungie postihla další vlna propouštění. Tentokrát studio opustí 17 % všech vývojářů společnosti a nikdo z nich nebyl upozorněn dopředu.

Reklama

Vývojáři populární střílečky Destiny 2 oznámili další vlnu propouštění, která se tentokrát týká celkem 220 vývojářů. Důvodem propuštění by měly být neustálé finanční problémy, kterým studio v posledních několika měsících čelí.

Bungie v poslední době čelí interním problémům a špatnému managementu, který způsobuje frustraci mezi vývojáři. Tomu také nepomáhá fakt, že ředitel Bungie Pete Parsons si kupuje vzácné veterány za desítky milionů korun a chlubí se tím na sociálních sítích, a poté oznámí velkou vlnu propouštění, která studio uvrhne do chaosu.

Propuštění zaměstnanci se vyjádřili na sociální síti X s tím, že jejich propuštění bylo zcela nečekané a že během jednoho dne zmizelo několik vývojářských týmů, které pracovaly na zajímavých projektech. 

Propuštění se dotklo i vývojářů, kteří byli před měsícem povýšeni, což jen umocňuje pocit z toho, že šlo o velmi zbrklé rozhodnutí ze strany vedení. To ve výsledku může ovlivnit kvalitu budoucího obsahu a bohužel ne úplně tím správným směrem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama