Holstin je nová pixelová zombie hra, která se odehrává ve východním Polsku
i Zdroj: Sonka
Novinka Holstin je nová pixelová zombie hra, která se odehrává ve východním Polsku

Holstin je nová pixelová zombie hra, která se odehrává ve východním Polsku

David Vondráček

David Vondráček

19. 4. 2024 09:00

Indie studio Sonka chystá svou první hru. Půjde o kombinaci pixelů s moderními technologiemi, to vše v ulicích jednoho města za našimi hranicemi. Pojďme se na Holstin podívat blíže.

Reklama
Reklama

Děj hry se odehrává v roce 1992 a jedno z měst v Polsku je zasažené jakýmsi slizem, který pomalu pohlcuje a ovládá vše, čeho se dotkne. Hlavní postava se sem vydává zachránit svého přítele, který přestal odpovídat na jeho zprávy. Podaří se vám přežít nástrahy zdejšího města, nebo vás zdejší temnota nadobro pohltí?

Holstin láká hlavně na ručně kreslené pixelartové prostředí, které ještě víc ožilo díky dynamickému osvětlení a rotaci kamery, která vám umožní prozkoumat svět z osmi různých úhlů. Kupříkladu při běžném zkoumání tu máme pohled shora, zatímco akční část se odehrává z pohledu třetí osoby. Po celém městě pak budeme potkávat osoby, které ještě nepodlehli temnotě, pomalu už ale ztrácí zdravý rozum. Ti nám mohou pomoci, ale musíme správně zvolit naše otázky a odpovědi, abychom je nenaštvali. Naše postava není žádný hrdina, má ale dost silnou vůli na to, aby dokázal tuhle noční můru přežít. 

"Psychologická survival hororová hra odehrávající se v děsivém izolovaném polském městě 90. let pohlceném zlověstnou přítomností. Přišli jste hledat odpovědi, ale každý se zdá být posedlý něčím odporným. Prozkoumejte hnisající město, vyslýchejte místní obyvatele a bojujte s bezbožnými projevy, abyste se dostali k pravdě.„ To o hře píše stránka Steam.

Holstin zatím datum vydání určené nemá, mělo by to ale být letošní rok. Pokud vás hra zajímá, můžete si vyzkoušet demo už nyní. Kromě PC dorazí hra také na Nintendo Switch,  Xbox One a Xbox Series X/S. Hra bude navíc kompletně nadabovaná jak v anglickém, tak polském jazyce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama