Horory, oddechovky i RTS akce. Nejzajímavější indie hry, které se objevily na letošních festivalech
i Zdroj: Torn Banner Studios
Novinka Horory, oddechovky i RTS akce. Nejzajímavější indie hry, které se objevily na letošních festivalech

Horory, oddechovky i RTS akce. Nejzajímavější indie hry, které se objevily na letošních festivalech

David Vondráček

David Vondráček

Letošní festivaly a konference máme za sebou. Kromě řady očekávaných her se tu ale ukázaly i indie hry od menších studií. Vybrali jsme pro vás seznam těch nejlepších.

Reklama

Indie hry jsou každým rokem oblíbenější a populárnější. Není proto divu, že hned několik desítek indie her se představilo na letošních videoherních festivalech. Ačkoliv je seznam všech her poměrně dlouhý, rozhodli jsme se vám ukázat ty indie hry, které nám přijdou jako ty nejzajímavější.

No More Room in Hell 2

První No More Room in Hell vyšel už v roce 2011 a tehdy šlo o free to play titul, který byl vlastně jenom takový mod. Parta přeživších stála proti zombiím a snažila se přežít nebo utéct. Hra byla skutečně zábavná a i dnes ji stále hraje ještě pár nadšenců, tu největší slávu má už ale hra za sebou. Že je No More Room in Hell 2 ve vývoji se vědělo už delší dobu, poprvé jsme se ale dočkali pořádné ukázky ze hry. Vše vypadá skutečně dobře a zdá se, že nás čeká intenzivnější survival zážitek, kde jedno kousnutí může znamenat smrt. Za hrou stojí Torn Banner Studios a my jsme zvědavý, jak to celé dopadne. Vývojáři totiž na prvním díle nepracovali a příliš her za sebou nemají.

Post Trauma

Hororový indie titul, který se inspiruje hrami jako Alone in the Dark, Resident Evil nebo Evil Within. Vžijte se do role Romana, vlakvedoucího ve středním věku, který se ocitá v pasti děsivé a pokřivené reality. Na co všechno se můžeme těšit od této hry studia Red Soul Games? Zejména na parádní, hororovou atmosféru, skvělý dabing a filmové cutscény. Post Trauma slibuje horor, po kterém jen tak neusneme.

Stormgate

Strategický RTS titul, který se podobá takovým klasikám jako byli Warcraft III nebo Starcraft. Indie hra od Frost Giant Studios slibuje next-gen RTS a půjde o free to play titul. Ve hře budou prozatím dvě frakce, ke kterým se později přidá ještě třetí. Klasickou kampaň budeme moci hrát i se dvě dalšími kamarády a chybět nebude ani klasické 1vs1. Chraňte zemi proti invazi z vesmíru, nebo buďte naopak ti, co si zemi podmaní.

The Thing Remastered

Remasteru se dočká také hra, udělaná podle jednoho z nejlepších hororů vůbec. The Thing z roku 2002 je považovaná za kultovní klasiku, kterou mnozí dodnes považují za jednu z nejlepších hororových her. Letošní rok se indie hra The Thing dočká svého vylepšení. V tomto děsivém survivalu se tak znovu pokusíme přežít na jedné výzkumné stanici na Antarktidě. Za hrou pak stojí známé Nightdive Studios, ti už nejsou na indie scéně žádnou neznámou.

Wanderstop

Za indie hrou Wanderstop stojí jisté Ivy Road studio. Ti už stojí za dvěma velmi netradičními hrami, které jsou oblíbené a úspěšné. Stanley Parable a The Beginner's Guide. Ve hře Wanderstop sledujeme dívku jménem Alta. Ta pracuje v jedné čajovně uprostřed lesů. K její práci patří příprava, vaření a následné prodávání čaje. Kromě toho také uklízí, nebo zahradničí. Pokud tedy máte rádi simulátory, nebo oddechovky, je tohle hra pro vás. Na pozadí toho všeho ale bude probíhat i příběh. Naše hlavní hrdinka byla však zvyklá bojovat v areně a žít akčním životem a ačkoliv sama sebe se snaží přesvědčit, že je tu šťastná, její duše bojovníka trpí.

Tenjutsu

Takhle pixelová indie akce od studia Deepnight Games, vypráví příběh zběhlé členky Yakuzy, která se rozhodne postavit svým bývalým společníkům. Velký podíl na této hře má Sébastien Benard, který stojí za designem do úžasnou a velmi úspěšnou hrou Dead Cells. Tenjutsu bude rychlý, drsný a s prvky rogue-like. 

Deer and Boy

Dobrodružná indie plošinovka od studia Lifeline Games, ve které sledujeme příběh malého chlapce a jelena, které spojí tragický osud. V této poetické filmové plošinovce budeme sledovat nevšední přátelství, kde oba naši hrdinové čelí různým nástrahám, pastím a logickým puzzlům. To vše v temném, drsném světě, kde kromě našeho jelena, roste i okolní zlo.

Tides of Tomorrow 

Za touhle indie hrou stojí studio Digixart, které už má za sebou velmi úspěšnou hru, Road 96. Příběh se odehrává ve světě, který postihla potopa. Na širém moři budeme přežívat, hledat zásoby nebo se potkávat s různými postavami. Každý z nich má své vlastní nálady, motivace a pohledy na bohatství planety. Tides of Tomorrow  klade velký důraz na rozhodování a volbách, které utváří celkový příběh, tedy podobně, jako ji ve zmiňovaném Road 96.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama