Indiana Jones and the Great Circle nenabídne žádnou střelnou zbraň
i Zdroj: Bethesda Softworks
Indiana Jones Novinka Indiana Jones and the Great Circle nenabídne žádnou střelnou zbraň

Indiana Jones and the Great Circle nenabídne žádnou střelnou zbraň

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Indiana Jones není střelcem ani doslova bojovníkem, použití střelných zbraní nedává smysl, řekl design director Jens Andersson z MachineGames.

Reklama

Již jen necelé tři měsíce a dorazí jedna z posledních letošních, a zároveň nejočekávanějších her roku 2024. Mluvíme o dobrodruhovi Inidanu Jonesovi, kterého přivítáme 9. prosince 2024 na PC a Xbox Series X/S, PlayStation 5 verze bude následovat na jaře 2025. Ke hře se nyní ještě vyjádřilo studio MachineGames, když v rozhovoru pro zahraniční PCGamer prozradilo, že Indiana Jones není žádným bojovníkem ani dobrým střelcem palných zbraní. Ačkoliv Indy u sebe ve filmových zpracování zbraň nosí a několikrát ji použije, pořád jde o “pouze” o archeologa, který není vrahem a své nepřátele si podá vlastníma rukama nebo ikonickým bičem.

Ačkoliv musím s MachineGames souhlasit, stejně si říkám, jestli nám nemohli poskytnout revolver s alespoň pár náboji, zkrátka tak, aby z hry Indiana Jones and the Great Circle nebyla střílečka, ale stále jen adventura. 

Nepoužívá zbraně, pokud to není nutné. Nikdy by neměl být střelcem. Naopak boj zblízka mu naprosto sedí.

Zdali se tedy Indy skutečně nedostane k žádné střelné zbrani, uvidíme v následujících týdnech, kdy se jistě ještě objeví mnoho nových informací nebo gameplay záběrů. Níže ještě pár obrázků z pohledu první osoby, kdy Indiana Jones bojuje ať už přímo pěstmi, oblíbeným bičem, tak nějakým předmětem.

Indy a střelné zbraně?

Umí, střílet rozhodně umí. Připomeňme si jednu z nejslavnějších scén celé ságy, kdy si Jonese chtěl podat jeden z nepřátel, nicméně unavený Indy už měl všeho plné zuby a ty využil jeden jediný náboj. Přikládáme video. A věděli jste, že takto scéna nikdy neměla dopadnout? Podle dostupných informací se herec Harrison Ford pro střelbu rozhodl náhle, přičemž tvůrcům filmu se to zamlouvalo a ve filmu to tak zůstalo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama