Jade Raymondová založila studio Haven
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Jade Raymondová založila studio Haven

Jade Raymondová založila studio Haven

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

17. 3. 2021 12:08

Veteránka, která půspobila v největších herních společností založila vlastní studio a spolupracuje se Sony.

Reklama

Herní veteránka Jade Raymondová včera oznámila složení vlastního indie studia Haven Entertainment. Po odchodu z Google Stadia zde bude poprvé tvořit takové hry, které sama bude se svým týmem chtít. Ptáte se, kdo je paní Raymondová? V posledních letech jsme o ni psali poměrně často, střídala jedno světové studio za druhým. Pojďme si popsat její cestu od mladí po dosud...

Sony

První větší štace vedla hned po dokončení školy do Sony, kde se přidala k vývojářskému týmu Sony Online. 

 

Electronic Arts

Po té se připojila k týmu EA, kde pomáhala s vývojem The Sims Online.

 

Ubisoft

V roce 2004 se připojila k Ubisoftu, konkrétně k týmu v Montrealu, kde se významně podepsala pod největší herní značky vůbec. Šlo o herní série Assassin's Creed, Watch Dogs nebo Splinter Cell.

  

Electronic Arts

V roce 2015 se vrátila zpět do EA, kde s vedením založila studio EA Motive. Zde měla za úkol vytvořit velkou AAA hru v otevřeném světě, inspirací měla být série Assassin's Creed. Jak jsme se nedavno dozvěděli, šlo o Project Gaia. Ještě, než jej ale dokončila, ulovil ji Google a jeho studio Stadia. Project Gaia nakonec dokončen nebyl - více zde.

 

Google Stadia

V EA Motive svoji hru nedokončila a ještě před jejím úplném zrušení ji ulovil Google, kde dostala za úkol sestavit tým, se kterým vytvoří velké exkluzivní hry pro Stadii. Jenže plány v Google se změnily a Raymondová skončila. Byla jen otázka času, ke komu se připojí tentokrát.

 

Haven Entertainment

Dnes Jade oznámila založení vlastního studia Haven Entertainment. Jde o nezávislé studio, které však uzavřelo jakousi domluvu se Sony PlayStation. Je tedy dost pravděpodobné, že první hra Haven studia bude exkluzivní pro PlayStation 5. Tedy pokud Jade konečně nějakou hru po letech dokončí.

My už studio kontaktovali s několika otázkami, uvidíme, zda se někdo ozve zpět. V tyto chvíle není jasné, co si pro hráče nachystá, osobně ale věřím v open-world hru s největšími ambicemi, sama navíc tvrdí, že má ve studiu jedny z nejlepších vývojářů vůbec.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama