Je mým snem znovu pracovat na sérii Metal Gear Solid s Kojimou, řekl producent z Konami
i Zdroj: Konami Group Corporation
Novinka Je mým snem znovu pracovat na sérii Metal Gear Solid s Kojimou, řekl producent z Konami

Je mým snem znovu pracovat na sérii Metal Gear Solid s Kojimou, řekl producent z Konami

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

29. 6. 2024 08:00

Zaměstnancům v Konami stále chybí legendární vývojář Hideo Kojima. Například producent série Metal Gear Solid uvedl, že jeho snem je opět s ním spolupracovat.

Reklama

Společnosti Konami se v posledních letech příliš nedařilo, ani ne tak finančně, jako tím, že absolutně nepřicházela s žádnými pořádnými hrami, zejména se doslova vykašlala na oblíbené série Metal Gear Solid a Silent Hill. Dokonce bych si troufl říct, že vše šlo do kopru v moment, kdy Konami opustil veterán Hideo Kojima.

Sam Lake a Hideo Kojima by mohli spolupracovat na nové hře
i Zdroj: Volně k užití / Sam Lake, Hideo Kojima

Sam Lake a Hideo Kojima by mohli spolupracovat na nové hře

Když se sejdou dvě velmi známé osobnosti, každý z jedné strany světa, vždy to musí něco znamenat, o posezení u kávy se…

22. 4. 2024 07:30

Hideo Kojima opustil Konami kvůli tvůrčím neshodám a konfliktům ohledně směřování jeho her, zejména série Metal Gear Solid a demoverzi P.T., na kterou použil finance, jež byly vyhrazeny pro dnes zrušený horor Silent Hills. Tyto neshody vedly k napjatému vztahu, který vyústil v jeho odchod z firmy v roce 2015. Poté se pustil do vývoje Death Stranding se svým nově složeným týmem Kojima Productions, kde sklízí velké úspěchy.

Kojima v Konami chybí

Ačkoliv se vedení společnosti Konami konečně probouzí a začíná se věnovat sérii Silent Hill, kde vznikají hned tři videohry, se konečně pracuje i na Metal Gear Solid, konkrétně na remaku 3. dílu pojmenovaného jako Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, některým Kojima stále chybí.

Již brzy to bude už 10 let, co byl Kojima vyhozen, přesto na něj spousta zaměstnanců v Konami stále myslí. Například Noriaki Okamura, který sedí na postu producenta série Metal Gear Solid se v rozhovoru vyjádřil, že: 

Za sebe osobně bych si nepřál nic lepšího, než znovu spolupracovat s panem Kojimou a zbytkem týmu. Kdyby se to mohlo stát, byl by to sen.

Je hezké vidět taková vyjádření, otázkou samozřejmě je, jestli by Konami, popřípadě Kojima měl zájem o další spolupráci. Hideo v současné době pracuje na Death Stranding 2 a stále nepředstaveném hororu Overdose. Co bude potom je ve hvězdách, nám by ale nový a plnohodnotný díl Metal Gear Solid rozhodně nevadil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama