Jindra nebude umět plavat ani v Kingdom Come: Deliverance 2
i Zdroj: Warhorse Studios
KCD2 Novinka Jindra nebude umět plavat ani v Kingdom Come: Deliverance 2

Jindra nebude umět plavat ani v Kingdom Come: Deliverance 2

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

5. 5. 2024 09:00

Kontaktovali jsme české studio Warhorse a zeptali se na několik málo otázek k očekávané RPG hře Kingdom Come: Deliverance 2. Co všechno nám prozradili?

Reklama
Reklama

Od oficiálního oznámení Kingdom Come: Deliverance 2 uběhly skoro dva týdny. Mezi tím jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí, jak o nových možnostech nebo příběhu. Pořád ale nebyly zodpovězeny některé detaily, které konkrétně nás v redakci, ale i vás čtenáře jistě budou zajímat. Kontaktovali jsme tak PR manažera z Warhorse Studios, Tobiase Stolz-Zwillinga, a zeptali se na pár informací. Bohužel nám toho spoustu nemohl prozradit, nicméně něco málo jsme pro vás získali.

Jindra nebude umět plavat ani v Kingdom Come: Deliverance 2
i Zdroj: Warhorse Studios

Jak již Warhorse během dubnového představení či v několika rozhovorech prozradili, v jádru pořád půjde o příběhovou hru pro jednoho hráče. Například nad kooperací se tak nepřemýšlelo a do Kingdom Come: Deliverance 2 si tak kamaráda nevezmeme.

Zeptat jsme museli i na vcelku složitý soubojový systém, který někteří hráči považují za “hardcore”. Jak ale zkušení hráči ví, stačí jen dostatečný trénink a vylepšování schopností, pak vám nebude dělat problém. Pokud ale i tak nebudete schopni někoho eliminovat, systém se dočká změn. 

Pro druhý díl jsme se ale hodně snažili, aby všechny systémy byly přístupnější. A to ne tak, že by byly nějak extra lehké, ale že hráči dáme na výběr, co a jak chtějí používat. 

Zeptat jsme se museli i na samotného Jindru ze Skalice. Ten v případě prvního dílu neuměl plavat ani přebrodit řeku (jen na určených mělkých místech), a to ani na koni. A bohužel, stejně tak to bude v případě druhého dílu: “Jindra stále neumí plavat,” prozradil Tobias z Warhorse.

Kingdom Come: Deliverance 2 nabídne palné zbraně a kuše
i Zdroj: Warhorse Studios

Kingdom Come: Deliverance 2 nabídne palné zbraně a kuše

První díl Kingdom Come: Deliverance byl především o soubojích na blízko. Druhý díl však bude značně zajímavější z hlediska…

20. 4. 2024 08:00

Vzpomínáte ještě na dodatečné, placené DLC pro první díl, které nám dovolilo postavit si vlastní vesnici? To bylo vskutku zajímavé a nám se to moc líbilo! Nicméně my bychom chtěli někde bydlet, mít svůj dům, pozemek nebo zvěř, o kterou bychom se starali. Bohužel, vlastní dům si nepostavíme, nebo snad ano? “V jádru zůstává Kingdom Come: Deliverance 2 stále tou hrou, jak ji známe, ale je pravda, že některé věci byly přepracovány nebo přidány," prozradil. A přepracovány budou i minihry. Bohužel nám nikdo nedopověděl na to, zda se dočkáme nových her, každopádně i oblíbené kostky mají projít změnou, konkrétní ale nechtěli být. 

U zmíněné zvěře na moment zůstaneme. Ve 2. díle by jí mělo být podstatně více, na otázku, jaká konkrétně, popřípadě, zda budeme moct narazit na nepřátelskou zvěř, jsme ale odpověď záměrně nedostali - něco nám říká, že v lesích kromě lapků bude i jiné nebezpečí.

Jindra nebude umět plavat ani v Kingdom Come: Deliverance 2
i Zdroj: Warhorse Studios

Na chvíli se ještě vrátíme k “hardcore” prvkům prvního dílu. Pokud jste používali luk a šípy, zejména na začátku během úvodních misí, jste jistě rychle zjistili, že to není žádná sranda. Ne jen, že šípy nedoletěly příliš daleko, ale luk nemá žádný kurzor na obrazovce, něco tak trefit na větší vzdálenost nebylo vůbec snadné. Zeptali jsme se, zda druhý díl kurzor nabídne - odpověď byla jednoznačná: "Zatím ne." Co tím myslí, není jasné, že by se třeba později tato možnost objevila v nabídce? Nebo si snad tuto možnost odemkneme ve stromu dovedností? 

Kingdom Come: Deliverance 2 je naplánované na konec letošního roku ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Těšit se navíc můžeme jak na české titulky, tak dabing. Tentokrát ale před vydáním nečekejme žádnou betaverzi, Warhorse uvedlo, že není v tuto chvíli v plánu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama