Konec Xboxu u nás: Microsoft údajně ukončí prodej konzole v Evropě
i Zdroj: Microsoft
Novinka Konec Xboxu u nás: Microsoft údajně ukončí prodej konzole v Evropě

Konec Xboxu u nás: Microsoft údajně ukončí prodej konzole v Evropě

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S

Změna finanční strategie v Microsoftu: údajně dojde k omezení dodávek konzolí Xbox Series X/S, přičemž se má řešit i definitivní konec Xboxu v Evropě a Africe.

Reklama

Ve druhé polovině cyklu konzolí Xbox Series X/S přichází absolutně nečekaná zpráva. Podle zahraničního serveru The Verge mělo vedení Microsoftu řešit dlouhodobý problém: velmi nízký prodej konzolí Xbox. Podle dostupných, v tuto chvíli neověřených zdrojů, se mělo vedení Microsoftu včetně Phila Spencera zastavit u jednoho velmi zásadního řešení.

Pokud se tvrzení ukáže jako pravdivé, prodej konzole Xbox by definitivně skončil v Evropě a Africe. Microsoft by podle dostupných informací chtěl, aby hry na Xbox u nás vycházely čistě skrze digitální distribuci a Game Pass. Co by zůstalo, je prodej příslušenství, jako sluchátka nebo velmi oblíbené herní ovladače.

Tvůrci trilogie Batman Arkham chystají příběhovou adventuru pro Xbox
i Zdroj: Rocksteady Studios

Tvůrci trilogie Batman Arkham chystají příběhovou adventuru pro Xbox

Bývalí vedoucí představitelé studia Rocksteady založili nové studio Hundred Star, kde ve spolupráci s Xboxem připravují…

Microsoft má potíže s prodejem konzolí Xbox Series S/X v mnoha zemích regionu EMEA, a podle zdrojů se nyní chystá alokovat méně zásob konzolí pro Evropu.

Prodej Xboxu nikdy nebyl příliš vysoký a konkurenci v podobě PlayStationu dodnes ani jednou neporazil. V současné době Microsoft prodal za uplynulé asi čtyři roky jen 27 milionů kusů, zatím co starší generace za stejně dlouhé období byla o něco úspěšnější, přičemž se jí prodalo o zhruba dva milionů kusů více. 

Co bude dál? Microsoft podle všeho sníží výrobu konzole a v budoucnu by se v Evropě a Africe  mohla přestat prodávat úplně. Zdali půjde o dobrou finanční strategii ukáže až čas. Něco nám říká, že konec Xboxu odstartuje s novou generací, která by měla dorazit v roce 2028. Aktuálně jsou na řadě vylepšené současné konzole, viz jak již víme, třeba PlayStation 5 Pro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama