Marvels mají nejhorší zahajovací víkend ze všech MCU filmů
i Zdroj: Walt Disney Studios
Filmy a seriály Novinka Marvels mají nejhorší zahajovací víkend ze všech MCU filmů

Marvels mají nejhorší zahajovací víkend ze všech MCU filmů

Richard Šimáček

Richard Šimáček

13. 11. 2023 10:00

Marvels se sice dařilo v tržbách na domácím trhu, ale zároveň měly s tržbami 47 milionů dolarů nejhorší zahajovací víkend ze všech MCU filmů. K těmto číslům přispělo mnoho faktorů, včetně nyní ukončené stávky herců.

Reklama

Jak uvádí společnost Comscore, výkon The Marvels ho zařadil pod 55,4 milionu dolarů Neuvěřitelného Hulka, 57,2 milionu dolarů Ant-Mana a Kapitána Ameriky: Prvního Avengera za 65 milionů dolarů. V mezinárodních tržbách přinesly Marvels, které jsou 33. filmem MCU, 63,3 milionu dolarů. V součtu se severoamerickou sumou to znamená celosvětový debut ve výši 110 milionů dolarů.

Podle původních prognóz měly The Marvels vydělat 75 až 80 milionů dolarů, ale podle poslední prognózy měl výdělek klesnout na 60 až 65 milionů dolarů. K tomu samozřejmě přispělo mnoho faktorů, ale jedním z nich bylo, že hvězdy filmu, jako Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani a Samuel L. Jackson, nemohly film propagovat kvůli nyní už ukončené herecké stávce.

Na serveru Rotten Tomatoes mají Marvels aktuálně 62 %, což je pouze nad Ant-Manem a Wasp: Quantumania 46 % a Eternals 47 % v rámci celého MCU. Divácké skóre se však aktuálně nachází na 84 %. Na ČSFD mají Marvels momentálně jen 55 %.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama