Microsoft Baldur's Gate 3 příliš nevěřil a nabídl jen 5 milionů dolarů za přidání do Game Passu
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Microsoft Baldur's Gate 3 příliš nevěřil a nabídl jen 5 milionů dolarů za přidání do Game Passu

Microsoft Baldur's Gate 3 příliš nevěřil a nabídl jen 5 milionů dolarů za přidání do Game Passu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

22. 9. 2023 19:30

Vedení Xboxu vědělo, že hra typu Baldur's Gate 3 jim v nabídce Game Pass chybí. A tak do Larian Studios chystali nabídku. "Dáme vám 5 milionů dolarů". Hra se v Game Passu ale neobjeví, studio ji vzhledem k obrovskému úspěchu ani nepotřebuje.

Reklama

Microsoft nás podcenil, říká ředitel studia Larian Studios. Jak se ukázalo, vedení Xbox Game Studios chystalo pro studio Larian nabídku, kterou by mnozí neodmítli. “Hru vložíme do Game Passu a zaplatíme 5 milionů dolarů,” měla znít obchodní nabídka. O dlouho připravované RPG je ale “nečekaně” obrovský zájem, které zaručeně vydělalo mnohonásobně více a vůbec by k tomu Game Pass nepotřebovalo.

To, že šéfové Xboxu hluboce podcenili Baldur's Gate 3, dokazují také další hry, které se v Game Passu mohly objevit. Například za Star Wars Jedi: Survivor mělo být nabídnuto obrovských 300 milionů dolarů nebo Assassin's Creed: Mirage 100 milionů dolarů.

Baldur's Gate 3 je venku pouhých pár týdnů ve verzích PC a PlayStation 5. Na Xbox dorazí v rámci několika měsíců, oznámil Phil Spencer po domluvě s Larian. Co se týče recenzí, hra sbírala velmi vysoké známky, aktuálně je na krásných 9.6 / 10, což z ní dělá jednu z nejlépe hodnocených her historie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama