Microsoft by do několika měsíců mohl představit Xbox Mobile Store
i Zdroj: Xbox Game Studios
Novinka Microsoft by do několika měsíců mohl představit Xbox Mobile Store

Microsoft by do několika měsíců mohl představit Xbox Mobile Store

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

4. 12. 2023 15:00

Šéf Xboxu se znovu vyjádřil k připravovanému Xbox Mobile Store, který označil za "herní obchod nové generace". Na konkurenta pro Google a Apple prý nebudeme čekat dlouho.

Reklama

Microsoft již v minulosti několikrát uvedl, že v následujících letech chce výrazně posílit na mobilním trhu. S tím by mimo jiné měl pomoct Activision Blizzard, právě to byl jeden z důvodů, proč došlo na tuto historicky největší akvizici v herním průmyslu. V nejnovějším rozhovoru pro Bloomberg Phil Spencer prozradil, že..

Je to důležitá součást naší strategie a něco, na čem dnes aktivně pracujeme nejen sami, ale mluvíme i s dalšími partnery, kteří by také rádi viděli více možností.

Takzvaný Xbox Mobile Store by mohl být spuštěn dříve, než si možná myslíme. V rozhovoru později dodal, že bychom na něj nemuseli čekat několik let. A jak, že si to Phil a zbytek vedení Xboxu představuje?

Konkurence pro Apple a Google

Aktuálně hráči stahují mobilní hry především ze zajetých obchodů jako AppStore a Google Play. Nicméně právě těm by chtěl Microsoft/Xbox konkurovat. Nedávná akvizice pomůže vytvořit herní obchod nové generace, který bude fungovat na celé řadě zařízení, včetně mobilních.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama