Microsoft je údajně velmi blízko k tomu, aby koupil Discord
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Microsoft je údajně velmi blízko k tomu, aby koupil Discord

Microsoft je údajně velmi blízko k tomu, aby koupil Discord

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 3. 2021 17:47

Šéf XBOXu Phil Spencer je údajně už nějakou dobu v kontaktu s vedením společnosti Discord, chystá se odkoupení.

Reklama

Zdá se, že by Discord mohl brzy zezelenat. Vedení společnosti Microsoft, pravděpodobně šéf XBOXu Phil Spencer má být nějakou dobu v kontaktu se společností Discord. Údajně se neřeší nějaká exkluzivní dohoda ani nic podobného, nýbrž odkup za neuvěřitelných 10 miliard dolarů. Bill Gates pravděpodobně už neví, co s penězi, po akvizici Bethesdy jde o další obří nákup krátce pod sobě.

Discord byl založen v roce 2015 a do dnes stále roste, jde prakticky o sociální síť populární především mezi hráči. Discord pomalu sbírá všechny hráče, kteří pomalu zanevřeli na TeamSpeak 2 či dokonce staré - úžasné Ventrilo. Discord se aktuálně může pyšnit více než miliony aktivních účtu měsíčně. 

Co si o této akvizici myslí analytici?

"Odkoupení Discordu dává smysl, Microsoft tím mimo jiné může posílit stále populárnější službu XBOX Game Pass, kde by hráči s předplatným mohli zdarma dostat premiovou službu Discord Nitro. Plánů však může mít Microsoft mnohem více, Discord se již nevěnuje pouze videohrám, expandoval do dalších kategorií."

Je jen otázka času, kdy Microsoft dokončí akvizici a my o ni budeme psát jako o hotové věci. Co by se odkoupením mohlo změnit? Samotní hráči se pravděpodobně nemají čeho bát, žádných velkých změn se nejspíše nedočkají a změnu majitele ani nezaregistrují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama