Microsoft pracuje na remasteru Halo: Combat Evolved. Ten možná vyjde i na PS5
i Zdroj: Xbox Game Studios
Halo: Combat Evolved Novinka Microsoft pracuje na remasteru Halo: Combat Evolved. Ten možná vyjde i na PS5

Microsoft pracuje na remasteru Halo: Combat Evolved. Ten možná vyjde i na PS5

Richard Šimáček

Richard Šimáček

8. 6. 2024 08:00

Microsoft se nejspíše chystá oživit klasiku Halo: Combat Evolved. Ta by kromě Xboxu a Windows mohla dokonce dorazit i na konkurenční konzole od Sony.

Reklama

Microsoft nejspíše pracuje na dalším remasteru původního Halo: Combat Evolved z roku 2001. Hra je aktuálně v rané fázi vývoje, takže není jasné, kdy dojde k oznámení nebo jak moc velké vylepšení titul obdrží. Mohlo by ale jít o plnohodnotnou předělávku s použitím moderního herního enginu. 

Jednu věc ale přece jen víme, a to je poněkud překvapující: ve vývoji by měla být i verze pro konkurenční konzole od Sony PlayStation 5. Vypadá to, že Microsoft se rozhodl k velmi odvážnému kroku, který se nakonec může vyplatit jak jemu, tak konkurentovi Sony.

Je velmi pravděpodobné, že v budoucnu se dočkáme dalších exkluzivních titulů od Microsoftu na konkurenčních konzolích, protože společnost se nejspíše rozhodla zakopat válečnou sekeru a v budoucnu dostat své nové i stávající hry na co nejvíce platforem.

Ve výsledku tím nejvíce získají hráči, protože si nebudou muset kvůli určitým titulům kupovat další konzole, a vývojáři zase více vydělají, protože se značně zvýší potenciální počet kupujících.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama