Microsoft se nechystá zrušit fyzické kopie her
i Zdroj: 343 Industries
Novinka Microsoft se nechystá zrušit fyzické kopie her

Microsoft se nechystá zrušit fyzické kopie her

Richard Šimáček

Richard Šimáček

22. 2. 2024 09:00

Phil Spencer okomentoval zvěsti o tom, že Microsoft se chystá zrušit fyzické kopie her. Podle něj se o zrušení neuvažuje.

Reklama

Na internetu koluje mnoho zvěstí o tom, že se Microsoft chystá úplně zrušit fyzické kopie her. Tyto zvěsti nyní vyvrátil Phil Spencer a uvedl, že zrušení v blízké budoucnosti nehrozí.

Konzole jsou jedna z mála elektroniky, kde jsou stále mechaniky. U stolních počítačů a notebooků úplně vymizely a není divu, protože většina lidí hry už kupuje jen v digitálních edicích.

Podle Microsoftu jsou sice prodeje fyzických kopií her minimální, ale to neznamená, že se plně přejde na digitální distribuci. Mezi hráči jsou stále populární různé speciální a sběratelské edice her.

Jednou z nesporných výhod fyzické kopie hry je i to, že jí můžete nainstalovat z disku. Nemusíte jí tak celou stahovat, ale stačí stáhnout jen aktualizace. Sběratele her zase ocení to, že si hru můžou doma vystavit do kolekce.

V nejbližších letech se konce fyzických her sice nedočkáme, ale v daleké budoucnosti je konec fyzických her téměř nevyhnutelný.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama