Microsoft zavírá 4 herní studia, stály za Dishonored nebo Ghostwire: Tokyo
i Zdroj: Bethesda Softworks
Novinka Microsoft zavírá 4 herní studia, stály za Dishonored nebo Ghostwire: Tokyo

Microsoft zavírá 4 herní studia, stály za Dishonored nebo Ghostwire: Tokyo

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

8. 5. 2024 08:00

Velké propouštění, rušení připravovaných projektů a zavírání celých herních studií. O práci pod Microsoftem přijdou stovky lidí, kteří dříve pracovali na skvělých hrách.

Reklama
Reklama

Velké propouštění, zavírání studií a rušení projektů pokračuje. Microsoft oficiálně oznámil, že v průběhu několika týdnů uzavře hned čtyři vývojářská studia. Dvě z nich stály za parádními příběhovými hrami, jako například Arkane Austin (Dishonored či Prey) nebo Tango Gameworks, které přineslo parádní a originální Ghostwire: Tokyo, hororový The Evil Within nebo rytmickou akci Hi-Fi Rush. Konkrétně se jedná o tato studia:

  • Arkane Austin
  • Tango Gameworks
  • Alpha Dog
  • Roundhouse Games
Xbox to vzdal: Redfall nedostane žádné další aktualizace, studio končí
i Zdroj: Arkane Austin

Xbox to vzdal: Redfall nedostane žádné další aktualizace, studio končí

Veškeré naděje jsou pryč. Velmi kritizovaný Redfall, který vyšel v minulém roce, již nedostane žádné další aktualizace.…

8. 5. 2024 07:00

To se samozřejmě vývojářům nelíbí, především pak ale šéfovi pobočky Arkane Lyon, který nešetřil kritikou. Dinga Bakaba se na sociální síti X nechal slyšet, že

Videohry jsou zábavní/kulturní průmysl a vaše podnikání jako korporace je starat se o své umělce a baviče a pomáhat jim vytvářet pro vás hodnotu. Tohle je za*raná rána do břicha.

My s jeho vyjádřením musíme souhlasit. Řešit problémy je samozřejmě důležité, opravdu je ale jediným řešením zavírat talentovaná studia? Není lepší tyto nepřiznivé situace řešit jinak? Dinga Bakaba pak v jednom z tweetů dodal, že se propouštění netýká talentovanějšího studia Arkane Lyon, kde právě vzniká příběhová hra Marvel's Blade. Celá tato situace může pak znamenat i zrušení připravovaných projektů. Mezi ty měl patřit například The Evil Within 3 nebo neoznámená příběhovka z Austinu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama