Minecraft přijde příští rok o podporu pro PlayStation VR
i Zdroj: Mojang Studios
Minecraft Novinka Minecraft přijde příští rok o podporu pro PlayStation VR

Minecraft přijde příští rok o podporu pro PlayStation VR

Richard Šimáček

Richard Šimáček

Platformy PlayStation PlayStation 4

Konzolová verze Minecraftu přijde příští rok o podporu pro PlayStation VR. Zatím není jasné, proč se vývojáři pro tento krok rozhodli.

Reklama

Virtuální realita od PlayStationu nezažívá zrovna nejlepší časy, prodeje jsou chabé a podporovaných her není mnoho. Bohužel, výběr her se brzy ještě zmenší, protože vývojáři Minecraftu přestanou příští rok podporovat PlayStation VR verzi hry.

O důvodech konce podpory lze pouze spekulovat, ale hlavním důvodem bude nejspíše malá hráčská základna, která tyto headsety využívá, a vývojářům se zkrátka nevyplatí do vývoje VR verze hry investovat čas a peníze.

Sony v únoru roku 2023 představilo PlayStation VR2 a ani tomuto vylepšenému headsetu se moc nedaří – prodejní čísla jsou možná ještě horší než u první verze a podpora pro Minecraft VR zde schází už od začátku.

Každopádně vývojáři pracují na speciální verzi hry pro PlayStation 5, se kterou by teoreticky mohla přijít i podpora pro PS VR2, ale to není jisté. Oficiální ukončení podpory pro PlayStation VR je naplánováno na březen 2025, takže do té doby si hru můžete ve virtuální realitě užít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama