Miyazaki to dokázal. Shadow of the Erdtree je nejlepší DLC všech dob
i Zdroj: FromSoftware Inc
Novinka Miyazaki to dokázal. Shadow of the Erdtree je nejlepší DLC všech dob

Miyazaki to dokázal. Shadow of the Erdtree je nejlepší DLC všech dob

David Vondráček

David Vondráček

22. 6. 2024 16:00

Elden Ring od studia FromSoftware není třeba představovat. Nejoceňovanější hra v historii, kterou mnozí považují za jednu z nejlepších her vůbec, se dočkala svého prvního DLC.

Reklama

Hra Elden Ring z roku 2022 je jedna z nejlepších her za posledních několik let, která nastavila laťku hodnocení hodně vysoko. Hráči byli logicky zvědaví, jak moc dobré bude první a zároveň poslední přídavek do této hry, neboť další se již neplánují.  Shadow of the Erdtree nezklamal a podařilo se mu něco, co se bude překonávat jen hodně těžko.

Podle serveru Metacritic žádné jiné DLC tak vysoké hodnocení v recenzích ještě nedostalo. Dosud se na prvním místě dlouho ohříval přídavek do hry Zaklínač 3, s názvem Srdce z kamene. Teď ale vládne Elden Ring a Shadow of the Erdtree. Asi není divu. Hráči i recenzenti si pochvalují rozšíření už tak velkého a spletitého Elden Ring příběhu, ve kterém se vydáváme po stopách Miquelly. Potěšila i nová, poměrně velká mapa i hromada nového obsahu. Od desítky bossů, až po nové zbraně, NPC nebo kouzla. Celý přídavek je pak o něco těžší než základní hra a hned několik bossů dá slušně zabrat. Což je paradoxně to, co některým hráčům vadí a na Steamu díky tomu hra sbírá vesměs smíšené recenze :)

Elden Ring Shadow of the Erdtree byl trefa do černého. Co bude ale dál? Další rozšíření v plánu není. Druhý díl smysl dává, konec konců, série Dark Souls dostala pokračování hned tři. Sám Miazaki nicméně prohlásil, že o případném druhém díle hry Elden Ring ještě rozhodnuto nebylo. Nezbývá než čekat, s čím FromSoftware Inc přijde. Prozatím si plnými doušky můžeme užívat tenhle parádní přídavek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama